ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnule Președinte al tuturor românilor...așa începe o scrisoare pe care trei cetățeni români i-au trimis-o președintelui țării.

Un preot, un student și o mamă i-au scris lui Klaus Iohannis o scrisoare în care-i cer să aprobe urmărirea penală în cazurile lui Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Mineriadei din 1990.
 

Acest articol este proprietatea ActiveNews.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

 

Aceștia spun că judecarea crimelor împotriva umanității este un principiu de bază pe care s-a fundamentat democrația după ororile celui de-al Doilea Război Mondial.

"A venit vremea ca democraţia să se fundamenteze prin pedepsirea conform legii a ororilor din primii ani de „tranziţie”!  Este un principiu juridic fundamental cel care arată faptul că infracţiunile precum crimele împotriva umanităţii nu se prescriu, iar sesizarea lor este o obligaţie pentru oricare cetăţean ce are cunoştinţă de comiterea lor.

Domnule Președinte al tuturor românilor, pentru ca națiunea noastră să meargă mai departe pe drumul democrației, drum pe care națiunea noastră cu jertfă l-a ales în 1989 și în anii ‘90, este nevoie să ne împăcăm cu trecutul, iar această împăcare nu poate avea loc decât ca urmare a aflării adevărului și a pedepsirii tuturor celor care se fac vinovați de săvârșirea de crime împotriva umanității şi împotriva acestui popor!", afirmă semnatarii.

Dacă vrei să completezi scrisoare deschisă, o poți face de aici: