ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu am învățat nimic după Brexit. Ne închipuim că dacă le spunem câtorva milioane de alegători că sunt proști, neinformați sau troglodiți, o să-i convingem să își schimbe opiniile sau, eventual, vor sta în casă și nu vor mai vota.

Jurnalistul Mircea Marian a comentat efectul Trump în politica americană și manifestarea oamenilor în raport cu noul discurs care a fost parcurs în campania electorală din SUA, și a făcut apel la respectarea voinței celor 3 milioane de români care au semnat pentru revizuirea Constituției și definirea familiei ca uniunea dintre bărbat și femeie

„Nu se întâmplă asta. Oamenii mint când sunt chestionați de operatorii de sondaje și sunt cinstiți doar când ajung în cabina de vot. Albii, creștini, din clasa de mijloc sau săraci, sunt singurul grup social care poate fi insultat. Oamenii pot fi numiți „țărănoi” sau inculți și nimeni nu-i consideră discriminați. Era normal să reacționeze...„

Din această perspectivă vă spun: politica unor pseudo-elite de la București, a unor politicieni precum Klaus Iohannis sau jurnaliști, precum Dan Tapalagă, de a-i expedia în Evul Mediu pe cei care au semnat inițiativa Coaliției pentru Familie și de a încerca să blocheze referendumul pentru redefinirea familiei este un gest nedemocratic care va fi de folos doar doamnei Firea”, spune acesta.

„Încalcă drepturile omului?”, se întrabă Marian ca apoi să amintescă girul primit de inițiativa pentru familie de la Curtea Constituțională și îndeamnă la completarea onestă a concursului democrației.

”Decizia este a Curții Constituționale, care putea opri referendumul dacă ajungea la concluzia că încalcă limitele revizuirii Constituției. Dacă acest filtru a fost depășit, soluția este să votăm.

Din perspectiva mea, de libertarian, statul nu are ce căuta în definirea familiei. Pur și simplu acel articol trebuie scos din Constituție. Dar, democratic, decizia este a alegătorilor și nu putem să le luăm dreptul de a decide, numindu-i pesediști sau „idioții utili” ai Moscovei. Dacă le vom refuza acest drept acum, își vor lua revanșa mai târziu. De exemplu, ar putea ca, în 2019, să o voteze pe doamna Firea președinte.

Aceasta este lecția pe care ne-au dat-o peste 58 de milioane de alegători americani: o elită mai mult sau mai puțin coruptă care stă închisă în Capitală nu va putea să se impună în fața majorității alegătorilor, înlocuind argumentele cu insultele”, a spus el.