ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a promis că, atunci când va deține al doilea mandat la Casa Albă, va salva și proteja creștinismul de „globaliștii sataniști” care urmăresc să facă din America un tărâm al răului.

„Să ne amintim că, de-a lungul istoriei, fiecare regim comunist a urmărit să elimine bisericile, la fel cum fiecare regim fascist a încercat să le coopteze și să le controleze. Iar în America stânga radicală încearcă să facă ambele lucruri”, a declarat Trump în fața participanților la Convenția Internațională a presei creștine National Religious Broadcasters din Nashville.

„Vor să dărâme crucile acolo unde pot și să le acopere cu steaguri ale «justiției sociale». Dar nimeni nu se va atinge de crucea lui Hristos sub administrația Trump, vă jur”, a avertizat Trump.

Potrivit Breitbart.com, tot mai mulți lideri conservatori i-au cerut lui Trump să-și construiască în mod deschis al doilea mandat în jurul valorilor creștine, în cazul în care va câștiga.

Adunarea reprezentanților presei creștine, în cadrul căreia sponsorii au distribuit gratuit șepci colorate în roșu și alb, pe care era inscripționat mesajul „Make America Pray Again” („Faceți America să se roage din nou”), l-a primit foarte prietenos pe fostul președinte.

„Stânga încearcă să-i denigreze pe creștini. Încearcă să ne facă de rușine. Sunt mândru că sunt creștin”, a spus Trump.

Trump a amintit despre numirea a trei judecători conservatori ai Curții Supreme, care au contribuit la răsturnarea deciziei Roe v. Wade. Însă a ratat să menționeze și decizia Curții Supreme din Alabama care i-a determinat pe furnizorii din acest stat să întrerupă fertilizarea in vitro, după ce judecătorii au decis că embrionii congelați pot fi considerați copii, în conformitate cu legislația statului.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a emis o declarație cu privire la această chestiune, atrăgând în mod ironic atenția asupra lipsei de reacție a lui Trump la „hotărârea privind FIV [fertilizarea in vitro] din Alabama pentru care este responsabil”.

„Entuziasmul pentru aceste alegeri care vor avea loc în noiembrie este mult mai mare decât a fost în 2016 sau 2020”, a mai spus Trump.

Tennessee organizează alegerile primare pe 5 martie, când multe state din țară votează și l-ar putea aduce pe Trump în pragul nominalizării republicane.