ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 31 martie, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al Bucureştiului se afla şi propunerea ca Tudor Gheorghe să primească titlul de "Cetăţean de onoare" al oraşului, alături de alte două asemenea iniţiative, Iosif Sever Georgescu, profesor la Liceul Sf. Sava, şi  pensionara Elena Constantin, educatoare.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Dacă în mod normal acest lucru se vota fără probleme, de data aceasta consilierii PNL, PDL şi PMP nu au votat propunerea, motivând că Tudor Gheorghe a susţinut PSD şi pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale de anul trecut şi nu ar avea de ce să devină cetăţean de onoare al Bucureştiului, scrie Ziua News.

CITEŞTE ŞI: Tudor Gheorghe: Ce blestem pe noi, după un preşedinte care chinuie limba engleză, avem unul care CHINUIE limba română

Chiar dacă la şedinţă se pare că participa chiar şi Tudor Gheorghe, propunerea a fost respinsă ceea ce a dat naştere la reacţii dure ale consilierilor de la PSD, UNPR si PC.

În 2011, primăria oraşului Chişinău i-a acordat maestrului titlul de "Cetăţean de onoare" al oraşului, într-o ceremonie emoţionantă care a avut loc în timpul unui concert. Dorin Chirtoacă, primarul oraşului, a întrerupt un concert pentru a-i înmâna această distincţie.