ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a ieșit public cu noi declarații privind intenția guvernului de introducere a unui taxe de solidaritate de 2%. 

Deși l-a ironnizat pe Ionuț Mișa și eșecul acestuia de a explica măsura dorită, Mihai Tudose a ratat la rândul său ocazia de a explica românilor din solidaritate cu cine sau cu ce trebuie românii să suporte o nouă taxă.

„Ca să fiu sincer, din ce a explicat ministrul Finanțelor am înțeles ca dumneavoastră. Norocul nostru este că știm că nu este așa. Eu o să încerc să vorbesc românește, nu „finanțista" domnului Mișa. Pe fond a explicat bine, traducerea a ieșit rău. Astăzi, când un angajat își ia salariul, angajatorul plătește această taxă de 0.25 %. Această taxă se va menține. S-a constatat că această taxă este obligatorie. Este o negociere și la nivelul Uniunii Europene și sindicatele o blamează. Este responsabilitatea angajatorului pentru locul de muncă. Taxa va rămâne: că va fi 0.25 % sau 0.30 %, ministerul de Finanțe trebuie să facă toate calculele necesară pentru ca fondul respectiv să rămână în sumă reală, la fel," a spus Mihai Tudose.

Angajatorii vor fi plăti o „taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anunțat miercuri seară la Antena 3 ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, care a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amânată.

„Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului", a anunțat Mișa.