ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei miniștri demisionari în urma Comitetului Executiv al PSD! După o ședință de circa opt ore, social-democrații au acceptat ca Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc să demisioneze, după ce anterior au respins demisiile. 

Pentru doi dintre aceștia, vizați de anchete ale DNA, liderii social-democrați și-au anunțat susținerea acum două săptămâni, când au decis că vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, nu trebuie să demisioneze din Guvern.

Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița, a declarat că, „în unanimitate, toți colegii și-au exprimat sprijinul pentru miniștrii care și-au depus demisiile, dar demisia e un act unilateral”.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEX PSD, că ședința a dura aproape șase ore pentru că foarte mulți colegi din PSD au dorit să își exprime susținerea pentru Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, care și-au menținut decizia de a-și prezenta demisiile. De asemenea, Răzvan Cuc și-a prezentat demisia, a confirmat Liviu Dragnea, care a lăudat activitatea acestuia. 
 
Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că „nu mai poate duce această povară", presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeași situație este și Rovana Plumb.

„PSD-ul a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. Și destabilitatea PSD, care este un partid foarte mare, poate duce la instabilitate și în țară", a spus Liviu Dragnea. 
 
„Aproape toată lumea a plecat supărată", a mai spus Dragnea

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că „nu mai poate duce această povară", presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeași situație este și Rovana Plumb. 
 
Președintele PSD Liviu Dragnea a  mai declarat, după ședința Consiliului Național Executiv, că au existat „oameni de bine" din afara partidului care a influențat liderii și că acest lucru nu mai trebuie să se repete, recunoscând că formațiunea pe care o conduce a fost în mare cumpănă.

„În permanență se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum trebuie românii să simtă efectele, se întâmplă ceva. Poate românii nu simt. Sigur că e o supărare mare a tuturor, a premierului, a mea, a colegilor că puteam să discutăm de creșterea economică și care e posibil să crească. Sperăm să reușim să comunicăm mai bine. Le-am spus colegilor că toți am greșit. Toți ne-am lăsat influențați de oameni "de bine" din afara partidului care au devenit grijulii cu PSD. Si oameni din alte instituții publice, care dau sfaturi partidului si premierului cum e bine și cum nu și eventual să fie și o încărcătură negativă", a declarat Liviu Dragnea, după ședința CEx al PSD.

„PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare", a spus liderul PSD, care a recunoscut că a discutat zilele trecute cu Mihai Tudose despre demisia acestuia din fruntea Guvernului.

„La un moment dat am discutat și despre posibilitatea ca el (n.r. Mihai Tudose) să își prezinte demisia. I-am spus că nu poate lua în calcul. Am discutat de mai multe ori și am constatat că am comunicat prost unul cu altul, nu mai putem face asemenea greșeli să punem partidul, coaliția și guvernul într-o situație ca asta. Am avut de învățat din situația aceasta. Multi au plecat supărați", a mai spus Dragnea.

Acesta a avut și un mesaj pentru „oamenii de bine". „Să nu creadă vreo instituție că acest partid se lasă subjugat în activitatea politică sau guvernamentală".