ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose l-a demis pe senatorul PSD Eugen Teodorovici din funcția de consilier onorofic, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale. Demiterea vine la o zi după ce Teodorovici a făcut declarații pe tema posibilei impozitări a Bisericii și a criticat măsuri guvernamentale.

Eugen-Orlando Teodorovici a fost ministru în două guverne ale lui Victor Ponta: ministru al Fondurilor Europene (decembrie 2012-martie 2015) și ministru de Finanțe (martie 2015-noiembrie 2015)

El a fost numit consilier pe 4 iulie, în urmă cu 10 zile.

Teodorovici afirma sâmbătă că va ocupa funcția de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atât timp cât propunerile pe care le va face în diferite sectoare ale economiei vor fi luate în considerare și nu vor exista „fantezii” sau „țopăieli” fiscale. El susține că a acceptat acest post în pofida faptului că numele său a fost vehiculat și "așteptat de foarte mulți pentru funcții cheie în Guvern" și a modului în care a fost tratat de conducerea PSD.

Senatorul PSD a criticat, joi, la o emisiune TV, finanțarea unui stadion din Teleorman, cu 12 milioane euro, așa cum a decis Ministerul Dezvoltării. El a vorbit și despre posibilitatea impozitării Bisericii, idee care a fost criticat vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Vineri seara, el a fost demis din funcție de Mihai Tudose. Potrivit unor surse oficiale, lui Teodorovici i s-a imputat și faptul că nu a comunicat cu echipa premierului, luând decizii singur și făcând declarații în nume propriu.

„Premierul a spus că din acest moment există un principiu pe care nimeni din apropierea sa nu îl mai încalcă: disciplina în comunicare", potrivit unor surse oficiale.

Premierul s-a arătat deranjat de faptul că a aflat declarațiile consilierului său onorific din presă. „Nu accept să aflu ce declară un consilier din presă", ar fi spus Tudose.