ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea dării în plată, care a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, a încins spiritele, iar băncile reprezentante din România și-au trimis ambasadorii țărilor din care provin pentru a face lobby împotriva adoptării acestei legi.

Diplomații străini au argumentat că este necesar ca proiectul să fie respins, susținând chiar că aplicarea legii ar putea avea consecințe pe plan european pentru România, anunță profit.ro.

Diplomații străini au prezentat argumente de natură juridică și economică împotriva formei actuale a legii, dar au recurs și la avertismente.

"Ambasadorii au recurs chiar la avertismente, deloc voalate, în care arătau că, dacă legea dării în plată va fi aplicată, țara noastră ar putea suferi repercusiuni în cadrul Uniunii Europene", conform surselor citate mai sus.

Mediul bancar avertizează cu privire la consecințe dintre cele mai negative pentru consumatori și piață dacă legea dării în plată va fi promulgată în varianta actuală.

Din această cauză, reprezentanții bancherilor s-au întâlnit atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu prim-ministrul Dacian Cioloș pentru a-și prezenta opinia despre această lege, fiind asigurați că situația va fi analizată, dar fără să primească vreo promisiune concretă.  

De asemenea, consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu și Mihaela Ciochină s-au întâlnit cu deputatul Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea, principali inițiatori și susținători ai inițiativei legislative.

Proiectul Legii dării în plată a fost susținut de o mare majoritate parlamentară, iar sectorul bancar a respins proiectul în forma actuală, spunând că trebuie să existe diferențe între persoanele care nu vor să plătească și cele care chiar nu pot să plătească.