ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raluca Turcan, Președintele interimar al PNL, privește ca „un pas înainte” decizia luată de prim-ministrul Sorin Grindeanu ca Guvernul să retragă ordonanța de urgență prin care au fost dezincriminate mai multe infracțiuni.

Deși optimistă, Preșetinta interimară PNL crede că „pericolul nu a trecut complet” și că „oamenii de bună credință trebuie să rămână vigilenți”.

„Este un pas important înainte. Considerăm că ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că domnii Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejații politici. Este nevoie de asigurări publice și este nevoie de renunțarea la toate încercările de a lovi în DNA sau în alte instituții cu responsabilități în lupta anticorupție. Am văzut în aceste zile tendința naturală a PSD și ALDE spre abuz, spre o guvernare în interesul unui cerc restrâns de persoane cu protecție politică. Considerăm că pericolul nu a trecut complet. Ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii 90. Oamenii de bună credință trebuie să rămână vigilenți. Tratamentul egal în fața legii este cel mai puternic element de coeziune internă pentru statele democratice. În aceste zile, mesajul oamenilor a fost foarte clar. Românii vor o guvernare europeană, vor decizii în interesul celor mulți”, a scris Raluca Turcan pe contul ei de Facebook la doar câteva minute după ce premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va retrage ordonanța de urgență de modificare a codurilor penale.

Grindeanu a declarat că duminică va fi convocată o ședință de Guvern pentru a fi decisă abrogarea actului normativ.