ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Noi purtăm război contra tuturor ideilor proeminente de religie, stat, țară, patriotism. Ideea de Dumnezeu este fundamentală pentru o civilizație pervertită. Ea trebuie distrusă.” Îl știți pe autorul acestei afirmații? E Karl Marx, tătucul Manifestului Partidului Comunist. Da’ pe cel care îl consideră „un filosof care a gândit pentru viitor, a avut aspirații creative...”, îl știți? E Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene. Și am citat doar un crâmpei dintr-un adevărat laudatio, ținut în timp ce îi dezvelea primului un bust, acum câteva zile, prin miezul german al Europei.

Ce se intamplă peste câteva zile, la Timișoara? Se schimbă garda. În Piața Unirii, unde era așteptată acum vreun secol cu flori și mare bucurie Armata Română, ca simbol al izbăvirii de imperiul habsburgo-austro-ungar, are loc o ceremonie de schimbare a gărzii. În uniforme habsburgice, cu ștaif  neo-k.u.k , așa cum se întâmplă multe de ani încoace și cu sprijin de la Primărie și Consiliul Județean. Sunt dator cu o explicație- monarhia imperială și regală austro-ungara (kaiserlich und königlich, k. u. k., prescurtat) a fost ocazional numită și „Kakania" iar viața în cadrul monarhiei „kakanică". Denumirea, extrem de sugestivă pentru societatea și relațiile inter-umane din vremea imperiului, este forjată după destrămarea Austro-Ungariei de scriitorul Robert Musil, în romanul Omul fără însușiri.

Nu m-am referit întâmplător la cele două evenimente. Fiindcă nici manifestarea lor nu e deloc întâmplătoare. Marxismul și kakanismul urmăreau același lucru - neantizarea realităților existente prin distrugerea identităților, credințelor și a valorilor înrădăcinate, pentru construirea unor noi realități, construite în folosul elitelor inițiatoare. Istoria ne arată și mijloacele folosite și efectele dobândite: sluj formal, identități golite de fond, eșec. Cu milioane și milioane de victime.

În loc de învățăminte, ce concluzie putem trage azi, de 9 mai, când steagurile albastre cu steluțe galbene sunt ridicate reglementat peste tot, între o dezvelire de bust a lui Marx și o etalare de uniforme habsburgice? Că UE își arată dezinvolt adevărata față. Aceea de neo-kakanie marxistă.  Așa că singurul lucru ce-mi rămâne de sărbătorit azi, pe 9 mai, este Independența de stat a României. La fel ca mâine, poimâine și de acum încolo!