ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:30 În urma articolului ActiveNews, Ambasada SUA a trimis totuși un mesaj de condoleanțe după anunțul decesului Regelui. Iată conținutul mesajului sosit în jurul orei 13:00, adică fix 24 de ore de la moartea fostului suveran:

„Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleanțele sale poporului român la moartea Majestății Sale Regele Mihai I al României. Rolul său în victoria din cel de-al Doilea Război Mondial și serviciile sale aduse Forțelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, în 1946, i-a acordat Legiunea de Merit. Patriotismul Majestății Sale Mihai I, dragostea sa pentru România și dăruirea sa pentru poporul român vor dăinui permanent”. 

Știrea inițială


Vestea că Regele Mihai I al României a plecat la Domnul în după-amiaza zilei de 5 decembrie a trezit o vie emoție în țară și-n străinătate.

Cu o excepție: ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Altiminteri preocupată intens de politica internă a Bucureștilor, ambasada americană nu a găsit timp să trimită un mesaj de condoleanțe Casei Regale a României și poporului român.

Cel mai recent mesaj al reprezentanților SUA la București se referă la oportunitățile studenților de la Universitatea Ovidius din Constanța pentru a lucra peste Ocean în cadrul programului „Work and travel”. Iar ieri, la câteva ore după moartea Regelui, ambasada publica o fotografie cu Parcul Yellowstone.

În comparație, Ambasada Marii Britanii la București a reacționat aproape imediat la vestea decesului Regelui, trimițând un mesaj de condoleanțe semnat de ambasadorul Paul Brummell.

„Condoleanțele mele Familiei Regale a României și românilor, la moartea Regelui Mihai I. Majestatea Sa a înfruntat atât nazismul cât și comunismului și a avut o contribuție definitorie la dezvoltarea României moderne. Gândurile noastre se îndreaptă către Familia Regală și poporul român”, a sunat mesajul Excelenței Sale.