ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


USR Tineret susține în continuare „comunitatea LGBTQ+ din România în promovarea egalității în drepturi și șanse, a diversității și a vizibilității, indiferent de orientarea sexuală ori identitatea de gen”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de tinerii USR-iști.

 În mesajul prin care își exprimă susținerea homosexualității, USR subliniază că "Pride înseamnă asumare, toleranță și mândrie”.

 "Așa cum în 2018 am susținut că „iubirea nu se votează”, USR Tineret susține în continuare comunitatea LGBTQ+ din România în promovarea egalității în drepturi și șanse, a diversității și a vizibilității, indiferent de orientarea sexuală ori identitatea de gen.

Pentru că persoanele LGBTQ+ sunt supuse prejudecăților accentuate pe tot parcursul vieții, societatea românească are deosebită nevoie de promovarea educației, acceptării și integrării”, se arată în mesajul USR. 

Totodată, în mesaj se adresează felicitări Consiliului Național al Elevilor pentru proiectul de atragere a atenției asupra discriminării la care sunt supuși elevii LGBTQ+. 

Reamintim că Senatul României a adoptat, în calitate de for decizional, un amendament la legea educației naționale prin care școala românească va fi apărată de ideologia de gen (teoria gender). Amendamentul a fost propus de către senatorul PMP, Cristian Lungu. 

 Președintele României, Klaus Iohannis, a confirmat, joi, informația vehiculată de presă, potrivit căreia nu va promulga această lege.