ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Salvați România a anunțat că Dragoș Ioan Coste și-a dat demisia din formațiune ca urmare a unor afirmații pe care acesta le-a făcut înainte de a deveni membru, dar rămâne pe listele partidului, iar în cazul în care va fi votat, își va depune mandatul de parlamentar.

”Dragoș Ioan Coste, membru al filialei USR Ilfov, și-a dat demisia din partid din cauza unor afirmații pe care le-a făcut înainte de a deveni membru. În situația în care va deveni parlamentar USR, își va depune mandatul. Repetăm mesajul transmis deja de noi: oamenii din acest partid își asumă greșelile, spre deosebire de restul clasei politice actuale”, precizează USR. 


Ioan Coste a devenit ținta criticilor după ce, într-un mesaj mai vechi postat pe Facebook, a scris că România trăiește în Evul Mediu și că românul este o ființă înapoiată, care se ghidează încă după regulile și mentalitatea de acum sute de ani, mentalitate pe care o ascunde în spatele expresiei „tradiții și obiceiuri”.

„Romania – o cumetrie generalizata. O tara care traieste inca in Evul Mediu, pe vremea boierilor, mosierilor. Suntem in urma cu 300 de ani fata de restul planetei. Suntem niste primitivi, niste trogloditi. Vai si amar. Si asta nu e doar in politica ci si in viata de zi cu zi. Romanul e o fiinta inapoiata, care traieste inca dupa regulile si mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le „traditii si obiceiuri” si respectandu-le pana si in ziua de azi. E un mamifer biped pentru care conteaza doar nevoile primare. Un animal habotnic si hulpav.

Pana si putinii care au o sclipire de educatie si nu sunt total agramati (asa cum sunt 80 la suta dintre absolventii de studii „superioare” – care in mod normal nu ar fi trebuit sa ajunga nici macar la liceu) se „trag” tot din familii in care barbarismele de genul mersului la popa si pupatul moastelor, nuntile, botezurile si inmormantarile tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust si decenta, ascultatul manelelor si popularei, infulecatul de mici si bere, preacurvitul si violenta fizica, macismul si prostia bruta – sunt inca regasite”, a scris acesta pe Facebook.

În aceeași postare, el a militat pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscală în formă agravantă și a cerut confiscarea averilor celor care fură și trimiterea la închisoare a parlamentarilor care nu-și respectă promisiunile.

Totodată, el a mai scris că trebuie băgați toți la muncă silnică și construite penitenciare noi, pentru că toată lumea fură.