ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Salvați România (USR) București a anunțat oficial că va face tot posibilul ca Primăriile din Capitală să nu mai ofere vreun ban pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

„Catedrala Neamului, fără bani de la primării!


Consilierii locali și municipali USR vor propune amendamente pentru ca primăriile de sector și Primăria Capitalei să nu mai aloce bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului. În anii trecuți au fost alocate sume consistente, atât de la sectoare cât și de la Capitală, iar acest lucru s-ar putea repeta și în 2018, potrivit proiectelor de buget pe 2018 ale primăriilor din București.

USR consideră că acest obiectiv – Catedrala Mântuirii Neamului – trebuie finanțat de acum înainte exclusiv din donații private și din fondurile proprii ale Bisericii. Sprijinul acordat de stat către culte, atât de la nivel guvernamental cât și de la nivel local, este deja suficient și nu trebuie suplimentat cu sume de ordinul zecilor de milioane de euro anual pentru această catedrală”, sună mesajul USR.
 
Președinta USR București, Roxana Wring, susține ca nicio instituție publică să nu finanțeze Catedrala Națională, pentru că în 2018, „Anul Centenarului”, sunt alte priorități.

„Catedrala Mântuirii Neamului trebuie decuplată de la conductele cu bani publici care vin de la Primăria Capitalei, de la sectoare, de la Guvern și de la alte instituții publice. Aici nu este vorba despre opțiunile personale de credință, ci despre o justă așezare a priorităților unei comunități.
 
Noi USR, credem că în acest an, prioritățile Primăriei Capitalei și ale primăriilor de sector sunt cu totul altele: școli, grădinițe și crește, pentru că nu s-a mai construit o școală nouă de ani de zile. Apoi prioritare sunt spitalele, pentru că și aici situația este dezastruoasă, transportul public, străzile care încă sunt neasfaltate și sunt o sursă inepuizabilă de praf și mizerie în București, clădirile cu risc seismic care pot cădea la primul cutremur, avizele ISU la absolut toate clădirile publice. Acestea sunt prioritățile, și nu Catedrala Mântuirii Neamului. Și nu spun doar eu acest lucru. Cunosc mulți oameni care merg la biserică, dar care consideră că această Catedrală nu este o urgență pentru București și nu trebuie finanțată din bani publici atâta vreme cât nu are importanța pe care o au, de exemplu, spitalele sau școlile. Când le vom rezolva pe acestea din urmă, abia atunci am putea discuta despre alte priorități. Oricum, eu una sunt convinsă că o separare a apelor este și în interesul Bisericii. În caz contrar, va plana mereu suspiciunea că această Catedrală a fost construită în dauna unor proiecte mult mai urgente, cum ar fi construirea de școli și spitale sau consolidarea clădirilor cu risc seismic”, a declarat Roxana Wring, președinte USR Bucuresti și consilier municipal.

Roxana Wring a fost acuzată în 2016, de către matematicianul Sergiu Moroianu - pe atunci membru marcant al USR -, că „este apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros”. Soțul Roxanei Wring - plecată din țară în anii '80 cu acordul autorităților comuniste - este liderul companiei petroliere Nobel Oil Services, cu sediul la Londra. Nobel Oil Services este parte a Nobel Oil Group, din Azerbaidjan. Fondatorul grupului, Nasib Hasanov, ar fi un apropiat al președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, conform unor documente din „Panama Papers”.

Catedrala Mântuirii Neamului are ca hramuri sărbătoarea Înălțării Domnului și praznicul Sfântului Andrei și este construită în memoria tuturor celor care și-au dat viața pentru libertatea poporului român. Este programată să fie inaugurată la 30 noiembrie 2018, marcând centenarul Marii Uniri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews