USR consideră că ideea unirii dintre România și Republica Moldova „este prematură și strict politicianistă”

Președintele USR Dan Barna și vicepreședintele Vlad Alexandrescu s-au întâlnit, duminică, cu un grup de primari din Republica Moldova, semnatari ai declarației simbolice de unire cu România.
Cu acest prilej, liderul USR a declarat că că Uniunea Salvați România (USR) susține ferm integrarea europeană a Basarabiei în contextul european, alături de România dar a subliniat faptul că ideea unirii dintre România și Republica Moldova este „prematură și strict politicianistă”. Declarațiile liderului USR vin în contextul în care peste 100 de localități de peste Prut au semnat declarații de unire cu România, printre acestea aflându-se inclusiv satul natal al anti-unionistului președinte, Igor Dodon.
„Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmație este prematură și e strict politicianistă. Noi susținem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de față, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană", a declarat Dan Barna, potrivit Agerpres.
Dan Barna a subliniat faptul că nu trebuie „arse etape”, iar în contextul politicii internaționale unele lucruri pot fi făcute, altele nu.
„Dacă nu există o susținere a populației Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internațional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziție cât timp populația acelei țări nu susține respectiva schimbare", a precizat Dan Barna.
În contextul Anului Centenar, Uniunea Salvați România consideră că este nevoie de un dialog politic real între partide, instituții și societate.
„E firesc ca politica să fie un dialog între lideri și diverse formațiuni, reprezentanți ai cetățenilor, care vor să schimbe idei pentru dezvoltarea comunităților. Acest grup de primari din Republica Moldova a bătut drumul până la București și decizia normală a fost să îi primim cu toată ospitalitatea și să stăm de vorbă. Politica reală, politica pe care USR vrea să o aducă în România, este politica dialogului", a mai declarat președintele USR Dan Barna.
Liderii USR au ascultat punctele de vedere ale primarilor despre situația actuală din Republica Moldova și despre inițiativa de a semna o declarație simbolică de unire cu România, în contextul anului Centenar.
„Mi se pare foarte important să reîncepem dialogul între România și Republica Moldova de acolo de unde a fost întrerupt: adică de la cultură, de la educație, de la identitate, de la istorie. Primarii reprezintă vocea oamenilor și de aceea este foarte important să îi ascultăm pentru a afla nevoile comunităților și a dezvolta politici publice în această direcție", a declarat vicepreședintele USR Vlad Alexandrescu, la întâlnirea cu primarii.
În cadrul întâlnirii, liderii USR au subliniat susținerea pentru opțiunea europeană de dezvoltare a României și a Republicii Moldova, o dorință împărtășită de cetățenii de pe ambele părți ale Prutului.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

ROBERT KENNEDY: CANDIDATURA CARE SCUTURĂ SUA

Iohannis, din Deltă la New York. Le lasă săracilor adăposturile și încalecă pe o dronă de lux de la Global Jet Luxemburg

Trump se pregătește să facă o mare dezvăluire: ”Voi spune la momentul potrivit”

Conflictul din Nagorno-Karabah: Forțele azere au capturat Mănăstirea Amaras, fondată în secolul al IV-lea. Arhiepiscopia Armeniei, scrisoare către MAE român: ”Este inacceptabil ca România să contribuie la escaladarea tensiunilor”

Ungaria lovește Suedia unde o doare mai tare: Blochează aderarea la NATO

Cornel Nistorescu: Între Viena și Schengen, naționalizarea OMV
Recomandările noastre

Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)