ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatura lui Antonio Andrusceac pentru Primăria Sectorului 4 a fost invalidată de Biroul Național al USR, pe motiv că acesta a votat și susținut Referendumul pentru Familie, dar și pentru faptul că s-a opus eliminării numelui lui Mircea Vulcănescu din denumirea unui liceu bucureștean. ActiveNews anunțase această tentativă încă din 28 ianuarie.

Conducerea USR i-a mai reproșat că ar fi colaborat cu actualul primar al sectorului 4, Daniel Băluță. Pentru validarea candidaturii lui Andrusceac au votat doar Cristian Seidler, Teodora Stoian, Andrei Macsut. S-au opus validării Cătălin Drulă, Diana Mureșan, Ionuț Moșteanu, Silvia Dinică, Cristina Prună, Claudiu Năsui, Iulian Bulai, Radu Mihail, Liviu Mălureanu, Andrei Corbu, Allen Coliban, Cristian Moș, Dan Barna, Vlad Botoș.

La vot s-au abținut Elek Levente, Ana Ciceală, Cătălin Stancu, iar Dumitru Dobrev a fost prezent, dar nu a votat, în timp ce Nicu Ștefănuță a părăsit ședința.
 
Reamintim că Andrusceac fusese desemnat candidat în urma procesului intern al filialei Sector 4, pe baza activității sale în funcția de consilier local.

Decizia vine în condițiile în care USR tocmai a adoptat un document prin care se definește de „centru-dreapta”, printre principiile enunțate acolo fiind acela al „libertății religioase”.

„Protejăm libertatea religioasă, pe care o vedem ca un drept fundamental pentru toți cetățenii care trăiesc pe teritoriul României. Recunoaștem faptul că a trăi într-o credință religioasă este o valoare fundamentală, pe care românii trebuie să continue să o poată exercita în deplină libertate”, se arată în documentul partidului de „centru-dreapta”.

Cu toate acestea, Andrusceac a fost executat pentru că și-a exercitat dreptul de a avea o opinie bazată pe credințele sale religioase, în limitele legii. De remarcat este că împotriva lui Andrusceac a votat și Iulian Bulai, deputatul care a studiat teologia catolică.