Uniunea Salvați România și-a desemnat sâmbătă, în cadrul Congresului partidului, candidatul la alegerile prezidențiale. Dan Barna a obținut cele mai multe voturi, așa cum era de așteptat.  PLUS va alege la rândul său și abia apoi se va lua o decizie finală. Au fost 492 de voturi exprimate, dintre care 26 nule, 322 de voturi obținute de Dan Barna,  134 de voturi care au mers pentru Goțiu și trei voturi pentru Dragoș Dinulescu 

”Dan Barna va fi candidatul USR la președinția României. Un personaj interesant, ușor exotic pentru societatea românească, venit din zona consultanței private, dar care face contracte cu statul, cu viziuni neo-marxiste/progresiste. Mascate însă cu abilitate”, scrie Dan Andronic într-un editorial din Evenimentul Zilei. Publicație care, amintește jurnalistul, a susținut public referendumul pro-familie, așa cum USR și Dan Barna au reprezentat opoziția cea mai vehementă.

Andronic trece în revistă ieșirile publice ale USR și ale candidatului său la funcția supremă în stat pe tema căsătoriilor între persoane de același sex sau a adopțiilor copiilor de către cuplurile homosexuale, remarcând că toate au un numitor comun: ”deocamdată”.

 „Ca istoric am mai văzut în România momente în care o pleiadă de intelectuali se chinuiau să construiască imaginea unui șef de stat cu calități excepționale, învestit cu misiunea istorică de a conduce destinul României spre un viitor luminos. Îl chema Nicolae Ceaușescu și avea soluții pentru orice! Aceeași strădanie o veți vedea începând de astăzi. 

Să nu ziceți că nu v-am spus…”, conchide jurnalistul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews