ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea prin care Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să aloce suma de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului a fost respinsă, joi, de Consiliul Local al Sectorului 1. Potrivit primarului Dan Tudorache, pentru ca proiectul de hotărâre să fie aprobat, mai era nevoie de un singur vot, informează News.ro.

„Am mai fi avut nevoie de un vot, dar atâta timp cât USR și PNL vor vota împotrivă, nu vom putea aloca banii Patriarhiei", a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

Pe de altă parte, un sondaj online realizat de USR, la care au participat 12.400 de utilizatori, arată că 93% dintre participanți s-au declarat împotriva alocării sumei de 10 milioane de lei de la bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru lucrări la Catedrala Neamului.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declara, la sfârșitul lunii iulie, că Patriarhia Română și Patriarhul Daniel au solicitat oficial suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, iar o astfel de cerere a fost făcută către toți primarii de sector, consilierii PSD de la Sectorul 1 asumându-și să înainteze această propunere printr-un proiect, în ședința de Consiliu Local.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în 11 august, suplimentarea cu 15 milioane de lei a sumelor alocate pentru Catedrala Mânturii Neamului. Alți două milioane de lei pentru lucrările la Catedrală au fost alocați în februarie, când a fost votat bugetul din acest an al Capitalei.