ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a adresat, luni, PNL o provocare de a dezbate „autenticele valori ale liberalismului", el arătând că dezbaterea trebuie să aibă loc în această săptămână, ultima din campanie, pentru a aduce clarificări ideologice electoratului de centru-dreapta.

„Aș dori foarte mult să lansez o provocare către PNL să facem o dezbatere asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi și cum sunt ele. Sigur, colegii mei și cu mine din partea ALDE și din partea PNL rămâne să hotărască PNL cine e mai potrivit pentru o astfel de dezbatere să le susțină punctele de vedere", a spus Tăriceanu, într-o conferință de presă.


Întrebat unde și în ce context ar trebui să aibă loc această dezbatere, Tăriceanu a spus că speră să se găsească cineva care să o organizeze, el contând pe interesul mass-media pentru temă.

„Eu am lansat invitație, cred că mass-media poate fi interesată de un astfel de subiect, ținînd cont de această propunere, de provocarea pe care o fac celor de la PNL, sper să se găsească cineva care să organizeze o astfel de dezbatere săptămâna aceasta", a precizat Tăriceanu.

 Întrebat ce opinie are despre organizarea unei confruntări electorale între premierii propuși de partide, co-președintele ALDE a menționat că discuția trebuie purtată în termeni politici și ideologici.

„Discuția trebuie purtată în termeni politici și ideologici. Nu știu ce ce discuție putem avea cu PMP, care e un partid creat de Băsescu pentru a-și salva pielea (...) În stânga, lucrurile sunt clare, e un partid bine defint în zona social-democrată. Cred că există poate încă pentru anumiți alegători o confuzie în zona centru-dreapta, zona liberală, cred că o dezbatere ar fi necesară în această zonă", a mai spus Tăriceanu.