ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu un an, în data de 5 decembrie 2017, trecea la cele veșnice, la reședința privată din Elveția, Regele Mihai I, ultimul Rege al României.

Peste 20.000 de oameni au participat atunci la funeraliile Regelui Mihai. 

În dimineața zilei de 16 decembrie 2017, după un serviciu religios oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal și  urcat pe un afet de tun, care a fost tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional. 

Monarhi din mai toate casele regale din Europa au fost prezenți la funeraliile regelui. Regele Juan Carlos I al Spaniei și Regina Sofia a Spaniei, precum și prințul Charles, au fost alături de membrii Casei Regale a României. 

Ulterior, cortegiul funerar a parcurs traseul Piața Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenței - Piața Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. La Catedrala Patriarhală a avut loc slujba de înmormântare, cortegiul pornind, apoi, spre Gara Regală Băneasa de unde Trenul Regal a plecat spre Curtea de Argeș. Regele Mihai I a fost înmormântat Catedrala Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

Familia Regală a României a anunțat că parastasul de un an de la decesul Regelui Mihai va avea loc, miercuri, la ora 12, la Curtea de Argeș. Alături de Principesa Margareta și Principele Radu se vor afla Principesa Elena și sotul ei, ES dl Alexander Nixon, Principesa Sofia și Principesa Maria.