ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Silviu Ivan este consilier personal al prim-ministrului Ludovic Orban începând cu aprilie 2020, conform informațiilor publicate pe pagina sa de facebook.

Dânsul se plânge pe pagina sa de facebook, că ar fi „stalkerit(!) de vîrfurile CPF și ale curentului suveranist și antieuropean din țărișoară. Adică de bigoți, de soțiile lor, de fanaticii religioși căzuți în admirație față de regimurile autocrate ultraconservatoare”. Dânsul nu menționează cine ar fi aceste persoane. Ar fi și greu, deoarece Coaliția Pentru Familie (CPF) s-a autodizolvat după Referendumul din 2018 și nu mai ființează.

Având în vedere că domnia sa are biroul la Palatul Victoria și este „plătit din fonduri publice din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru care Secretariatul General al Guvernului are calitatea de angajator”, am considerat că opinia publică trebuie să știe ce idei exprimă dl Florin Silviu Ivan.

Consilierul Premierului României este un critic vehement al Președintelui SUA, Donald Trump. Dar nu doar atât, domnia sa îl și jignește pe liderul american.

El se arată de acord „cu fiecare cuvânt, cu fiecare verb” scris de Ioana Ene Dogioiu într-un articol în care președintele SUA este învinovățit pentru răzmerița și vandalismul care au cuprins SUA.

În acest context, este bine să amintim că Rusia și China duc o campanie de culpabilizare a autorităților americane și de neîncredere în acestea, pe fondul răzmeriței din SUA, după cum infoma Politico. Prin postările sale, un consilier al Premierului României sporește încrederea sau neîncrederea în conducerea SUA?

De asemenea, când nu distribuie poze trucate cu Trump în postura lui Ceaușescu la mitingul fatal din 21 decembrie 1989, Ivan răspândește fake-news-ul preferat al opozanților Președintelui Trump, conform căruia acesta ar fi „susținătorul tăcut al promotorilor white supremacy și al urii împotriva imigranților (the hands who built America) sau musulmanilor”. Ivan scrie că „Crima a cărei victimă a căzut George Floyd este încă o jertfă ritualică adusă pe altarul urei(sic!) de răsă, atât de bine cultivată de elita ultraconservatoare americană”.



El îi numește pe foștii consilieri ai președintelui SUA Roger Stone și Steve Bannon „infami” care au „gândit cu precizie de micrometru” „discursul polarizării” pe care l-ar practica președintele Trump.

Comentând o știre apărută în New York Times, Florin Silviu Ivan scrie despre cei care au contestat măsurile anti Covid că sunt „cretini”, iar în SUA este „unul fără egal”, cu referire la președintele Donald Trump.





Florin Silviu Ivan nu distribuie informații false doar despre Președintele SUA, ci și despre alte entități/persoane care nu-i convin. Astfel, în contextul cazului ÎPS Pimen, Ivan a înghesuit o mulțime de falsuri într-o singură postare.

După ce a scris că biserica nu plătește taxe (afirmație despre care, în trecut, Patriarhia Română spunea că e falsă și „este nocivă și denaturează grav dezbaterea publică asupra relației dintre stat și cultele religioase”), consilierul premierului Orban a scris că ÎPS Pimen ar fi predat „contra-cost taina spovedaniei aparatului de represiune”, afirmație nesusținută de nimic. În dosarul ÎPS Pimen nu există vreo referire conform căreia acesta ar fi povestit organelor Securității ceea ce i s-a mărturisit la vreo Spovedanie, după cum arată Mădălin Hodor în Adevărul.

Într-o răsturnare completă a realității, Ivan îl numește pe ÎPS Pimen „unul dintre marii prăduitori ai pădurilor Bucovinei”, deși fostul arhiepiscop al Sucevei nu a făcut decât să se lupte în instanță pentru recuperarea proprietăților Bisericii confiscate întâi de statul austriac și apoi de cel român. Să se fi supărat dl Ivan pe faptul că în 2011, ÎPS Pimen a spus despre niște politicieni liberali, între care și influentul Gheorghe Flutur,  că sunt „hoți fățarnici și inconștienți”, ? Nu știm.

Într-o apoteoză a fake-news-urilor, consilierul premierului Orban a scris despre „comparația cu preotul italian care a cerut să fie decuplat de la aparate pentru a salva viața unui tânăr”. Din păcate, pentru domnia sa, acest preot nu a existat, fiind vorba despre o știre falsă (sursa: BBC).

Dl Ivan este supărat și pe ÎPS Teodosie, astfel că se declară „de acord 100%” cu un articol de înfierare a ierarhului de la Constanța, presărat cu minciuni de tipul „A repetat slujba de Înviere” sau manipulări de genul „A fost recrutat de Securitate”. Sigur, autorul omite să spună că respectivul ierarh a primit nu una, ci două decizii de la CNSAS de necolaborare cu Securitatea. Detalii insignifiante pentru autorul articolului și pentru dl consilier.

Mai în glumă, mai în serios, Florin Ivan sugerează că ar trebui înființat un județ-ospiciu în care să fie băgați cei care au anumite opinii sau citesc surse de informare pe care domnia sa nu le agreează: „Eu tot spun de ceva vreme că țărișoara are nevoie de un județ pe care să îl transforme în ospiciu. Și tot ar mai rămâne mulți pe dinafară”. Poate un consilier al Prim-Ministrului țării să facă astfel de „glume” despre oponenții săi?



Acestea sunt doar câteva din afirmațiile publice făcute de Consilierul Personal al Prim-Ministrului României, cetățean din bani publici. Mai sunt și altele, la fel de scandaloase (participanții la protestul anti-dictatură sunt „pro-ruși”, ÎPS Teodosie și ÎPS Teofan „ar face parte din gașca pro-rusă din BOR”, etc ), dar pe care nu le mai menționăm.

În schimb, este relevant de punctat faptul că înainte de a fi ales Consilier Personal al Prim-Ministrului în aprilie 2020, a fost consilier al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din 2012. Conform siteului Vrancea 24, Ivan a fost consilier personal al lui Ludovic Orban și când era „doar” Președinte al PNL. Înainte, cariera lui Ivan s-a legat de posturi în presă, între care siteul romaniaexpress sau revista de scurtă existență, „High Life”.



Dl Florin Silviu Ivan este autodeclarat ateu.

Nădăjduim că domnia sa nu va răspunde la acest articol cu binecunoscuta placă „mă atacă pro-rușii”.