ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a vorbit la tribuna Parlamentului despre prioritățile pe care ar trebui să le abordeze noul guvern, în opinia sa.

Acesta consideră că noul Guvern nu are căderea morală să emită ordonanțe de urgență în fața Parlamentului. De asemenea, Daniel Gheorghe cere guvernului Cioloș să respingă cotele obligatorii de imigranți pe care le impune Uniunea Europeană.

"Cred că acest Guvern de tehnocrați nu are căderea morală și democratică de a veni cu ordonanțe de urgență în fața Parlamentului. Ca atare, cred că aceste ordonanțe de urgență ar trebui să fie folosite de guvernarea actuală strict în situații de urgență.O altă chestiune pe care actualul Guvern trebuie să o aibă în vedere o reprezintă respingerea cotelor obligatorii de migranți. Guvernul trebuie să răspundă în consonanță cu interesele românilor și în concordanță cu valorile exprimate de români prin Parlament ori prin alte mijloace de expresie publică.

Românii nu sunt de acord cu cotele obligatorii de migranți impuse cu atâta ipocrizie de Jean-Claude Juncker și de doamna Merkel, iar actualul Guvern trebuie să nu uite acest lucru sub nicio formă", a spus deputatul de Ilfov.

Mai mult, Daniel Gheorghe crede că ar trebui renegociat tratatul dintre România și Statele Unite, deoarece românii merg în continuare cu viză într-o țară considerată partener strategic.

"O altă chestiune pe care o aștept de la noul Guvern și unde cred că și domnul Președinte Iohannis are un rol deosebit o reprezintă o renegociere cu Statele Unite, partenerul nostru strategic transatlantic, a regimului vizelor pentru cetățenii români. Mi se pare inadmisibil să fim parteneri strategici ai Statelor Unite încă din 2001, dacă îmi amintesc bine, iar românii să nu poată călători fără vize pe teritoriul Statelor Unite", a spus el.

Acesta amintește faptul în marile scandaluri de corupție din ultima vreme sunt implicate firme din străinătate.

"Că tot se vorbește de marile noastre carențe în ceea ce înseamnă corupție, în ceea ce înseamnă apărarea legii în România, cred că ar trebui să ne amintim cu toții, în ultima perioadă au avut loc câteva scandaluri răsunătoare de corupție, și să nu uităm faptul că nici EADS, nici Fujitsu Siemens, nici Microsoft, și nici mult-lăudatele firme italiene ori austriece care fac autostrăzi în Transilvania și Banat, autostrăzi care se prăbușesc la foarte scurt timp după inaugurare, ca să nu mai vorbim de prietenii noștri austrieci de la Schweighofer, care bărbieresc codrii patriei noastre, nu sunt românești. Să renunțăm la ipocrizie și să învățăm că suntem parteneri egali în Uniunea Europeană", a zis Daniel Gheorghe.

Deputatul a cerut ca România să nu se mai lase folosită de către partenerii europeni ca un fel de "ladă de gunoi a Europei".

"Nu mai trebuie să tolerăm această dublă măsură și această, îmi permit să spun, folosire a României permanentă de către Comisia Europeană și de la Bruxelles și de către alte puteri europene în frunte cu Germania, pentru că Germania a devenit un adevărat hegemon european în ultima perioadă, ca pe un soi de periferie economică, ca pe un soi de ladă de gunoi a Europei, ori ca pe un teritoriu pe care putem face experimente sociale, experimente economice, experimente politice", a declarat parlamentarul.