ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum câteva zile, Daniel Gheorghe saluta decizia Poloniei de a respinge cotele obligatorii de migranți. 
 
Deputatul PNL îi adresează acum o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis, în care îi cere, "într-un moment de cotitură al istoriei, în care constatăm că valorile civilizației iudeo-creștine sunt atacate cu brutalitate", să urmeze exemplul Poloniei:

"Cred că putem face la fel. Nimeni nu v-ar putea critica dacă ați face acest lucru. Poporul s-ar aduna în jurul dumneavoastră."
 
Iată scrisoarea deschisă a deputatului PNL, Daniel Gheorghe, adresată președintelui Klaus Iohannis:

"Domnule Președinte,

Vă scriu cu adânc respect, încredere și speranță, în ceea ce reprezintă pentru România instituția prezidențială, instituția fundamentală sub aspectul politicilor de apărare și securitate națională.

În calitatea dumneavoastră de garant constituțional și de comandant suprem al forțelor armate aveți o responsabilitate uriașă în fața românilor, aceea de a păstra ordinea de drept democratică și a apăra viața, bunurile, proprietățile, valorile și cultura neamului nostru.

Din perspectiva securității interne, România se află acum într-o situație mult mai bună decât „Vechea Europă”. Europa traversează o epocă extrem de dificilă și plină de încercări. Valul de islamism emergent prezent în orașele tot mai nesigure și polarizate social din statele occidentale sunt doar o fațetă a marilor greșeli de politică și strategie națională făcute de democrațiile occidentale în ultimele decenii. Imigrația în masă și neintegrarea comunităților musulmane în societățile vestice au venit la pachet cu extinderea statul asistențial și corectitudine politică. Astfel, am creat adevărate bombe sociale, în orașe simbol pentru cultura europeană: Paris, Bruxelles, Marsilia, Rotterdam ori Malmo trăiesc acum în teroare, întrebându-se nu dacă, ci când va urma un nou atentat jihadist.

Acum, României i se cere să facă aceleași greșeli pe care le-au făcut unele state occidentale în ultimele decenii.

De aceea, vă scriu în speranța că veți conștientiza și acționa în interesul protejării valorilor libertății și a democrației de tip liberal, într-un moment de cotitură al istoriei în care constatăm că valorile civilizației iudeo-creștine sunt atacate cu brutalitate.

Domnule Președinte, foarte mulți dintre românii cu care am stat de vorbă mi-au transmis temerile lor cu privire la intenția Comisiei Europene de a impune statelor membre U.E. cote fixe de migranți. Nu cred că România este pregătiră economic, social și cultural să îi primească pe acești oameni sărmani. Dincolo de asta, oamenii se tem, și pe bună dreptate, dacă ne uităm la atenționările serviciilor de securitate occidentale, că printre migranți s-ar putea afla și potențiali teroriști. Sunt riscuri pe care nu cred că trebuie să le luăm.

Domnule Președinte, România este în prezent una dintre cele mai stabile și mai sigure țări din Europa. Orașele noastre sunt mai sigure decât orașele franceze, suedeze sau belgiene. Există deja din ce în ce mai mulți occidentali care se mută în estul Europei, în țări precum România, Ungaria sau Polonia, în căutarea unui trai mai sigur și mai predictibil.

Domnule Președinte, cred că a spune un NU hotărât cotelor obligatorii este o dovadă de patriotism și de responsabilitate politică, chiar cu riscul unor pierderi diplomatice de moment. România are o singură variantă legitimă și morală în acord cu principiile de viață ale neamului românesc: respingerea categorică a oricărei formei de migrație necontrolată și impusă. Aceasta ar putea afecta în viitor securitatea națională și economia și ar duce la apariția unor conflicte religioase și culturale. Nimeni nu își dorește asta.

Domnule Președinte, după atentatul de la Paris, Polonia a anunțat că respinge cotele obligatorii. Cred că putem face la fel. Nimeni nu v-ar putea critica dacă ați face acest lucru. Poporul s-ar aduna în jurul dumneavoastră.

Domnule Președinte, România de mâine riscă să arate total diferit de felul în care atât dumneavoastră cât și eu ne dorim să arate țara pe care amândoi o iubim și o slujim, așa cum putem mai bine."