ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a reacționat după ce Ministerul Energiei a anunțat că își propune privatizarea Complexului Energetic Oltenia și a Hidroelectrica.

Parlamentarul afirmă că privatizarea Hidroelectrica ar fi "un act de trădare națională".

Privatizarea Hidroelectrica ar fi un act de trădăre națională fără precedent din partea actualului Guvern ori a unui alt Guvern care i-ar urma și care ar porni acest proces. Mi se pare de-a dreptul halucinant, într-o lume care se luptă pe viață și pe moarte pentru apărarea resurselor strategice din sectorul energetic, să vii cu obsesii tipice României de acum 20 de ani când eram în pragul incapacității de plată iar plata salariilor atârna de niște împrumuturi externe date cu țârâita. Hidroelectrica este o ,,acțiune de aur,, a economiei naționale și unul dintre acele mari complexe industriale ce pot juca un rol deosebit în relansarea României ca actor energetic regional major, iar pierderile îndregistrate de companie se datorează aproape exclusiv jafului exercitat ani mulți la rând de aceste adevărate căpușe de Monaco denumite de presă drept ,,băieții deștepți din energie,,.

Există soluții alternative la privatizare: directorat privat cu mandat imperativ în vederea restructurii activelor companiei, anularea urgentă a oricărui contract păgubos pentru companie, un program de investiții publice în tehnologia de producție energetică iar nu în ultimul rând listarea pe Bursa de Valori București a unui pachet semnificativ de acțiuni ale Hidroelectrica în vederea obținerii de resurse de capital. Ceea ce dorește să facă noul ministrul al Energiei nu este altceva decât o capitulare definitivă în fața mecanismului de spoliere organizată al ,,băieților deștepți,,!

În calitate de membru în Comisia de Politică Economică, Reformă și Privatizare a Camerei Deputaților voi vota împotriva oricărei propuneri de privatizare a unei companii energetice naționale!”, a precizat Gheorghe într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.