Miercuri seară, un grup de persoane a venit la Palatul Parlamentului pentru a protesta împotriva modului în care coaliția de guvernământ adoptă legile cu privire la activitatea justiției.

Evenimentele au stârnit o reacție din partea deputatului UDMR, Marton Arpad.

„Eu am ieșit pe jos (din Parlament, n.r.). Când am trecut pe lângă un vicelider al grupului USR și am auzit ce se întâmplă în stradă, mi-a spus: <<Ăștia sunt protestatarii pașnici, dar nu noi i-am chemat>>. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut o imagine în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenția unui lider a acestui grup care a mulțumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie 90 când, deși nu i-a chemat, Iliescu le-a mulțumit minerilor că au venit să apere statul de drept”, a spus Marton Arpad.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat joi, pentru Mediafax, că este „regretabil” că deputatul UDMR, Marton Arpad, compară aducerea minerilor din 1990 cu protestele cetățenilor față de modificările la legile Justiției.

„E regretabil faptul că domnul Marton Arpad confundă ceea ce s-a întâmplat în ‘90, aducerea unei componente sociale muncitorești ca să bată locuitorii Capitalei, pentru că asta s-a întâmplat în ’90, cu o manifestare civică a cetățenilor orașului împotriva unui abuz de drept, împotriva unui abuz prin care se încearcă ciuntirea Justiției. Este... nu mă așteptam. Într-adevăr, sunt cel puțin surprins ca domnul Marton Arpad să compare cetățenii care protestează de la OUG 13 încoace împotriva acestei manifestări fără precedent de sabotare a Justiției, care se întâmplă în Parlament sub majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR și cu sprijinul domnului Marton Arpad în mod explicit cu minerii. E absolut incredibilă comparația”, a precizat, Barna, pentru Mediafax.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews