ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri seară, un grup de persoane a venit la Palatul Parlamentului pentru a protesta împotriva modului în care coaliția de guvernământ adoptă legile cu privire la activitatea justiției.

Evenimentele au stârnit o reacție din partea deputatului UDMR, Marton Arpad.

„Eu am ieșit pe jos (din Parlament, n.r.). Când am trecut pe lângă un vicelider al grupului USR și am auzit ce se întâmplă în stradă, mi-a spus: <<Ăștia sunt protestatarii pașnici, dar nu noi i-am chemat>>. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut o imagine în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenția unui lider a acestui grup care a mulțumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie 90 când, deși nu i-a chemat, Iliescu le-a mulțumit minerilor că au venit să apere statul de drept”, a spus Marton Arpad.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat joi, pentru Mediafax, că este „regretabil” că deputatul UDMR, Marton Arpad, compară aducerea minerilor din 1990 cu protestele cetățenilor față de modificările la legile Justiției.

„E regretabil faptul că domnul Marton Arpad confundă ceea ce s-a întâmplat în ‘90, aducerea unei componente sociale muncitorești ca să bată locuitorii Capitalei, pentru că asta s-a întâmplat în ’90, cu o manifestare civică a cetățenilor orașului împotriva unui abuz de drept, împotriva unui abuz prin care se încearcă ciuntirea Justiției. Este... nu mă așteptam. Într-adevăr, sunt cel puțin surprins ca domnul Marton Arpad să compare cetățenii care protestează de la OUG 13 încoace împotriva acestei manifestări fără precedent de sabotare a Justiției, care se întâmplă în Parlament sub majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR și cu sprijinul domnului Marton Arpad în mod explicit cu minerii. E absolut incredibilă comparația”, a precizat, Barna, pentru Mediafax.