ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul USR Adrian Wiener a stârnit o furtună pe facebook după ce a apreciat un comentariu prin care se cerea 
legiferarea „unui mod de exterminare ai acestor oameni cu adevărat periculoși pentru societate”, cu referință la cei care „contestă poziția lumii medicale vis-a-vis de vaccinare”.
 
Comentariul respectiv a fost o reacție la o postare a lui Wiener în care medicul arădean cerea coaliției de guvernare să deblocheze legea vaccinării obligatorii, contestată vehement de societatea civilă anul trecut.
 
 
Vaccinarea este expresia medicală a altruismului. Ne vaccinăm atât pentru a ne proteja pe noi cât și pentru a-i proteja pe cei cu care intrăm în contact; pentru a nu deveni o verigă într-un lanț epidemiologic care poate duce în final la moartea unui om. Gripa a făcut 29 de victime doar în luna ianuarie! În săptămâna 7 – 13 ianuarie 2019 s-au înregistrat la nivel național peste 1.150 cazuri de gripă clinică comparativ cu 80 cazuri înregistrate în aceeași săptămână din 2018, de 14 ori mai multe. USR solicită imperativ ministrului Sorina Pintea să declare epidemie de gripă, măcar în orașele sau județele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum București, Constanța și Argeș, Arad, Olt. Se impune luarea unor măsuri urgente pentru a opri răspândirea gripei: instituirea unei celule de criză și o mai bună comunicare cu DSP-urile. Vom aștepta să moară peste 100 de oameni, așa cum s-a întâmplat anul trecut?
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea nu face decât să ne spună, de câteva săptămâni încoace, că URMEAZĂ o epidemie, dar lipsesc campanii ale ministerului care să explice cetățenilor importanța imunizării anti-gripale și cum se face aceasta.
USR solicită coaliției PSD-ALDE-UMDR să deblocheze de urgență Legea Vaccinării, aflată de peste un an și jumătate în Parlament. Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză. România se numără printre țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti-gripală din Europa: 5.2%! Vă îndemnăm să vă vaccinați singuri, cumpărați vaccinul de la farmacii și aveți singuri grijă de voi și familiile voastre. Imunizarea nu pare să fie o prioritate pentru guvernul Dăncilă”, a scris Wiener pe Facebook.
 
„Lumea este plină de oameni care au un nivel mediu sau chiar redus de intelect iar aceste segment este foarte ușor influențabil de către anumiți lideri de opinie care au creat o adevărată mișcare antivaccinare.  Nu am înțeles exact ce urmăresc acești oameni fără absolut nicio urmă de pregătire în domeniu, care însă contestă poziția lumii medicale vis-a-vis de vaccinare. Ar trebui legiferat un mod de exterminare ai acestor oameni cu adevărat periculoși pentru societate, mai degrabă decât declanșarea stării de epidemie. Campaniile pro vaccinare ajută și ele, nimic de zis...” a sunat comentariul apreciat de Adrian Wiener și ulterior șters.
 
Adrian Wiener este unul dintre inițiatorii legii proiectului de lege prin care să se scrie pe medicamentele homeopate următorul text: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății”.
 
Proiectul a fost contestat de comunitatea medicală homeopată românească și europeană.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews