ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin comiterea unor abuzuri majore, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) servește pe de o parte o agendă ideologică care discriminează majoritatea, iar pe de altă parte, actuala putere, acuză deputatul USR Matei Dobrovie . 

„Poliția gândirii în anul 2018. CNCD încearcă să pună pumnul în gură purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru că a spus adevărul. Mai grav, această instituție discriminează chiar pe reprezentantul cultului ortodox, încercând să descurajeze exprimarea creștinilor în spațiul public”, declară deputatul USR, într-o postare pe pagina sa de facebook.

El susține că precedentul creat astfel de CNCD „este foarte periculos. Acțiunile din ultima vreme ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării arată că această instituție comite abuzuri majore, servind pe de o parte o agendă ideologică care discriminează majoritatea, iar pe de altă parte, actuala putere. Elocvente în acest sens sunt episoadele sancționării președintelui pentru folosirea termenului «penali», cât și citarea unor persoane care i-au criticat pe acoliții lui Dragnea din Teleorman pe Facebook.

Întâmplător îl cunosc pe domnul Vasile Bănescu. Mi-a fost profesor de religie și este un om de o decență, cultură și ținută morală ireproșabilă. Ca urmare, sunt revoltat de faptul că se încearcă cenzurarea și limitarea libertății sale de exprimare.

Este inacceptabil ca tocmai cei care ar trebui să vegheze la toleranță și nediscriminare să fie intoleranți și să discrimineze”, spune deputatul Dobrovie.