ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un deputat PSD revine cu propunerea ca pedofilii să fie castrați chimic, după dezvăluirile în cazul polițistului acuzat că a agresat mai mulți minori.

Cătălin Rădulescu cere, din nou, castrarea chimică a pedofililor. Este vorba despre un proiect vechi, din 2014, care a fost depus în Parlament fără sorți de izbândă.

Proiectul inițial se folosea de exemplele altor state în care s-ar aplica această măsură, cum ar fi Polonia, Rusia, Franța, Germania, Suedia sau Danemarca.

Deputatul vrea castrarea chimică a pedofililor pentru a preveni recidivele și își argumentează proiectul prin exemplul Germaniei, unde, conform statisticilor citate în expunerea de motive, recidiva în cazul violurilor s-a redus de la 84% la 3% după ce s-a aplicat această metodă.

„Iată, că încă o dată, intuiția mea și flerul politic ( și nu numai ) sunt prea revoluționare poate pentru unii ! Acum 3 ani , am depus inițiativa legislativă privind castrarea chimica a pedofililor , castrare chimica care exista aproape in toate țările europene și in SUA , chiar și in Republica Moldova și care prin tratamentul aplicat pedofililor , ar fi eliminat pornirile psihopate ale acestor pedofili și ne-ar fi aparat copiii. Dar din păcate inițiativa mea a primit aviz negativ de la Ministrul Justiției de atunci , coleg in Psd . De asta am spus și spun totdeauna , ca îmi doresc oameni cu expertiza in guvern . Acum , va trebui sa reintroduc aceeași inițiativa , însă inconstienta unora , poate sa distrugă vieți și familii”, a scris Cătălin Rădulescu, textul fiind redat în forma în care a fost publicat pe pagina de Facebook a deputatului PSD.

În martie 2014, un grup de 27 de parlamentari PSD, printre care Cătălin Rădulescu și fostul premier Sorin Grindeanu, au propus, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, castrarea chimică a persoanelor care au săvârșit infracțiuni de agresiune sexuală asupra minorilor.

Proiectul se referea la combaterea și prevenirea actelor cu caracter pedofil și a infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale ale persoanelor și prevedea că făptuitorul acestor infracțiuni poate fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică. Cei care ar fi acceptat să urmeze acest tratament de castrare chimică ar fi beneficiat de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.

Procedura de castrare chimică constă în administrarea unor medicamente care reduc nivelul testosteronului. Nu este însă o măsură definitivă. În lipsa tratamentului, persoana în cauză revine la starea naturală.