ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier tehnocrat și actualul conducător al Mișcării România Împreună (MRÎ), Dacian Cioloș, a fost criticat dur de mai mulți lideri ai Partidului Național Liberal (PNL), după ce fostul tehnocrat a spus că PNL nu dorește să se reformeze.

Vicepreședintele PNL și fost Ministru al Culturii Gigel Știrbu l-a descris pe Cioloș drept un „sinecurist” care „pupă ghiulul oricui”îi oferă o funcție.

„Acest sinecurist uită că PNL l-a susținut pentru funcția de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016. De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze. Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloș, dar când mă uit cum a obținut el toate funcțiile deținute, înțeleg că pentru el înseamnă să pupi ghiulul oricui îți oferă o funcție într-un loc călduț”, a comentat Gigel Știrbu. „Dacian Cioloș este un om cu un caracter ce lasă de dorit și încearcă sistematic să muște mâna care l-a hrănit. Așa a procedat și când l-a criticat pe Președintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă. N-ar trebui să uite că într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcția de premier al României. Să nu uite că PNL i-a dat portofoliul Agriculturii în guvernul condus de Tăriceanu, iar aceeași clasă politică nereformată i-a oferit și postul de comisar european. Nu cumva este cel mai bun produs al actualei clase politice?”, a precizat Știrbu.

Un alt vicepreședinte PNL, Florin Roman, a avut și el cuvinte dure pentru fostul premier.

„Am văzut o postare a unui fost premier tehnocrat, ajuns ministru al agriculturii și mai apoi comisar european pe agricultura, cu sprijinul PNL. Acum îi «miroase» PNL. Adică singurul partid care a demonstrat ca a bătut și poate bate PSD. În timp ce domnul tehnocrat stă în tribune, sparge semințe și își da cu părerea de antrenor, noi cei de la PNL jucăm dur în teren: 27 de atacuri câștigate la CCR, legile justiției întoarse în Parlament, moțiuni simple și de cenzură, atacuri la baionetă la miniștri incompetenți ai PSD”, a comentat și vicepreședintele PNL Florin Roman.