ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mugur Isărescu, agent acoperit al Securităţii înainte de 1989. Aceasta este teoria lansată de jurnalistul Sabin Orcan la B1TV, la emisiunea X Press, informează Reportervirtual.

Orcan a afirmat că Isărescu ar fi plecat în misiuni în SUA înainte de 1989 în calitate de  ofiţer acoperit. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a negat aceste acuzaţii.

"Toate indiciile ne arata ca Mugur Isarescu, de 25 de ani guvernator al Bancii Nationale, a fost ofiter al Securitatii, mai precis al Centrului de Informatii Externe”, a spus Orcan.

"În fiecare zi vă voi dezvălui identitatea unui ofițer acoperit care continuă să conducă o instituție sau alta din România. Nume vechi, nume noi, dar cu siguranță nume grele…
Nu e o listă completă și nu am pretenția s-o fi descoperit-o singur! E însă o lista documentată temeinic, pornind de la dezvăluirile presei, coroborate cu surse din serviciile secrete", a anunţat Orcan .