ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adoptarea Legii 217/2015 a scos în evidență tot felul de declarații ale șefului Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România, "Elie Wiesel", Alexandru Florian.

Acesta a găsit tot felul de interpretări acestei legi, acuzând, la grămadă, tot felul de personalități ale istoriei românești.Din păcate, Institutul pe care-l conduce ignoră alte persoane, al căror antisemitism a fost manifest și explicit, și care dau nume unor instituții publice.

Un astfel de caz este cel al scriitorului de origine germană, Adam Müller-Guttenbrunn. Acesta s-a născut în Banat, în 1852, și un liceu din Arad îi poartă numele. Mai mult, acesta dă numele unei străzi din aceeași localitate, dar și din Timișoara, informează jurnalistul Dan Tănasă pe blogul său.

De remarcat este faptul că atunci când edilii locali au intenționat să numească o stradă după Petre Țuțea, aceștia s-au manifestat vehement împotrivă, dar în cazul lui Adam Muller Guttenbrunn nu a existat nicio reacție, asta deși antisemitismul său a fost remarcat inclusiv în mediul academic american.

Mai multe despre apucăturile antisemite ale omului care dă numele a două străzi și al unui liceu din România puteți citi pe siteul lui Dan Tănasă.