ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat că sectorul agricol din România nu va rezista dacă nu se va face o „infuzie masivă” de lucrători din afara Uniunii Europene.

„Fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista. Este foarte important să înțeleagă actualul Guvern să schimbe legislația muncii în sensul în care să facă accesibilă piața muncii față de astfel de muncitori și să nu facă diferențieri salariale între salariații din afara UE și cei din România. Unui salariat pe care îl aduci din afara UE trebuie să îi dai salariul mediu pe economie, dar pentru un român salariul este cel minim pe economie. Guvernul trebuie să facă modificări astfel încât să crească contingentele de persoane care pot fi aduse, dacă nu vom asista la un deces încet și sigur al sectorului agricol din România, în condițiile în care fermierii români nu mai au cu cine să lucreze”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, în prezent se aduc muncitori în România pentru diverse sectoare ale economiei din Vietnam sau China.