Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat că sectorul agricol din România nu va rezista dacă nu se va face o „infuzie masivă” de lucrători din afara Uniunii Europene.

„Fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista. Este foarte important să înțeleagă actualul Guvern să schimbe legislația muncii în sensul în care să facă accesibilă piața muncii față de astfel de muncitori și să nu facă diferențieri salariale între salariații din afara UE și cei din România. Unui salariat pe care îl aduci din afara UE trebuie să îi dai salariul mediu pe economie, dar pentru un român salariul este cel minim pe economie. Guvernul trebuie să facă modificări astfel încât să crească contingentele de persoane care pot fi aduse, dacă nu vom asista la un deces încet și sigur al sectorului agricol din România, în condițiile în care fermierii români nu mai au cu cine să lucreze”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, în prezent se aduc muncitori în România pentru diverse sectoare ale economiei din Vietnam sau China.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews