ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul organizației Alba a Partidului Social Democrat, Ioan Dîrzu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că președintele Klaus Iohannis trebuie să respecte voința poporului, respectiv desemnarea lui Liviu Dragnea în funcția de premier al României, altfel se va pune problema suspendării acestuia din funcție.

„Din punctul meu de vedere, și am discutat și cu colegii mei, cel mai bun candidat este Liviu Dragnea... Președintele trebuie să respecte voința poporului. Și la procentele pe care le avem și la redistribuirea de care vom beneficia, credem că suntem îndreptățiți să solicităm foarte clar: premierul la PSD. Este hotărât, are expertiză în spate, și la Ministerul Dezvoltării, și știe care sunt problemele reale ale României. Ce poate face în plus: poate să conducă România începând de astăzi", a spus Dîrzu, citat de Agerpres.

Social-democratul nu crede că problemele cu justiția ale lui Dragnea ar putea constitui un impediment pentru Iohannis de a-l desemna. Mai mult, acesta spune că se va pune problema suspendării președintelui dacă nu va fi de acord cu propunerea PSD.

„Electoratul și-a spus dorința. Președintele trebuie să respecte dorința poporului. (...) Ar fi posibilă o suspendare, pentru că voința cetățeanului sau votantului este supremă", a punctat Dîrzu.