După ce Kevin Hamilton a declarat că țara sa, asemenea altor parteneri ai României, este la fel de îngrijorată precum protestatarii de modificările aduse în Parlament Legilor Justiției, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, l-a acuzat pe ambasadorul Canadei la București că se implică în politica internă a României și că dezinformează. 

„Canada, ca și mulți parteneri internaționali, este preocupată și are aceeași îngrijorare pe care o au mulți dintre protestatari în ceea ce privește reforma în justiție și pachetul de legi care se dezbate în Parlament. Din 2007 și până în prezent România a făcut progrese remarcabile în lupta împotriva corupției și în constituirea independenței în acest sector. Multe părți din pachetul de legi amintit par că vor inversa acest proces. De aceea înțelegem pe deplin nemulțumirile protestatarilor”, a spus ambasadorul Canadei.

În replică, Laufer l-a acuzat pe Hamilton că și-a depășit atribuțiile: 

„Sunt, și eu, la rândul meu, „îngrijorat" de modul și felul în care vă depășiți atribuțiile pentru care ați fost acreditat să reprezentați țara dumneavoastră, Canada, pe teritoriul României.

Prin declarația și comportamentul dumneavoastră, vă implicați în politica internă a României, ceea ce vă este strict interzis prin Convenția de la Viena, Constituția României și legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic și consular al României, și mă gândesc că este reciproc valabilă: "f) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic", ceea ce este, evident, în afara statutului dumneavoastră de diplomat.

Nu doar că vă puneți într-o lumină proastă, dar și dezinformați. Prin urmare instigați la o ruptură în societatea românească”, a scris Laufer, pe Facebook.