ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pare greu de crezut, dar în Guvernul României, condus de către Dacian Cioloș, și-a făcut loc un personaj extrem de controversat al evenimentelor din 1989. Este vorba despre Gelu Voican Voiculescu, cel care ocupă acum funcția de  consilier al ministrului secretar de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda. Pentru acest post el primește un salariu de 2.600 lei.

La aflarea acestei vești, revoluționarii au rămas fără cuvinte: "Nu știm ce caută Voican ca și consilier al ministrului. Omul ăsta a făcut doar rău celor care s-au verftit în Decembrie 1989. Am auzit că are un cuvânt greu atunci când este vorba despre validarea sau nu a unui dosar de revoluționar", au spus mai mulți revoluționari pentru libertatea.ro

Gelu Voican-Voiculescu s-a născut pe 8 februarie 1941 în București. A fost viceprim-ministru în guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). De asemenea, a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, precum și ambasador în Tunisia și Maroc.

Gelu Voican Voiculescu a fost un om-cheie la Revoluția din decembrie 1989, participând ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Gelu Voican Voiculescu a fost cel care s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.