ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot român din SUA critică dur discursul lui Dacian Cioloș de duminică seara, dar și mitingul PNL, despre care spune că a fost un fel de întâlnire de genul alcoolicilor anonimi:
 
"De foarte mult timp nu am văzut un discurs public mai slab și lipsit de substanță, entuziasm și viziune ca și cel a lui Cioloș de duminică seara. Cioloș a arătat nu doar grave carențe în a înțelege democrația, dar și faptul că nu înțelege rolul unui om politic în societate. PNL a plătit mii de oameni să vină să asculte mai degrabă o penibilă conferință de "dezvoltare personală" a unui guru, decât viziunea unui om politic care vrea să ducă România într-o direcție pozitivă.

Mitingul organizat de PNL a fost un fel de întâlnire de genul alcoolicilor anonimi, unde vine câte unul și explică că trebuie să te uiți în tine, să te schimbe pe sine, să fii onest, să recunoști că bei, etc. Cu tot respectul, dar pt astfel de discursuri mergi la psiholog, terapist, te uiți la un tele-evanghelist, nu stai în frig în piață să-l asculți pe un prim ministru cum bate câmpii.

Platitudinile din discursul lui Cioloș au fost atât de penibile încât tot entuziasmul le-a pierit celor din piață. Cioloș a vorbit zeci de minute și abia s-au auzit aplauze din când în când. Puteai vedea pe fețele oamenilor din piața tristețea și lipsa de speranță. La un asemenea discurs, nici nu e de mirare.

De exemplu, Cioloș a spus: "Din punctul meu de vedere, onestitate, bun simț, faptul de a munci cinstit și de a aștepta o remunerație după o muncă cinstită nu sunt iluzii."
 
Și comuniștii ziceau că "nici muncă fără pâine, dar nici pâine fără muncă”. Mă îndoiesc însă că până la Cioloș era iobăgie și sclavagism în România, iar oamenii nu erau plătiți pentru munca lor. Deci să afirmi că "a munci cinstit și ... a aștepta o remunerație după o muncă cinstită nu sunt iluzii” este ca și cum te-ai lăuda cu apă caldă, care nu este o iluzie.
Apoi, discursul public a lui Ciolos s-a axat pe cât e el de "onest" și cum oamenii ăia adunați cu arcanul în București trebuie să se întoarcă acasă se schimbe pe sine", afirmă Terhes.

Dacian Cioloș, spune Chris Terhes, se comportă precum toți tiranii lumii, care se ghidau după propria inimă și conștiință când acționau. Stalin, Hitler, Ceaușescu, Mao și alți tirani și dictatori, toți au crezut în inima lor că fac bine ceea ce fac.Când un om politic îți vorbește despre cât e el de onest și sincer știi că înșeală și minte.
 
"Dacă după Cioloș rolul unui prim-ministru este să schimbe sinele persoanelor ori să le facă mai bune, atunci un preot, pastor ori psiholog ar fi cei mai buni pt poziția de prim-ministru. Guru în dezvoltare personală nu face parte din fișa postului unui prim-ministru.

Cioloș a mai spus că el se ghidează numai după propria conștiință, ”cea care izvorăște din inima”, că mai încolo să spună că România nu are nevoie de lideri mesianici.
Făcându-se pe sine, lui însuși, cauza suficientă, Cioloș se comportă exact cum au făcut-o toți tiranii lumii, care se ghidau după propria inimă și conștiință când acționau. Stalin, Hitler, Ceaușescu, Mao și alți tirani și dictatori, toți au crezut în inima lor că fac bine ceea ce fac.
Cea mai mare greșeală pt un om, mai ales aflat la putere, este să se ghideze după inimă.
"Inima omului este mai vicleană decât orice și foarte stricată! Cine o va cunoaște?”, a spus profetul Ieremia (Ier. 17, 9).
"Pentru ce cugetați rele în inimile voastre?” (Matei 9, 4), le-a zis Isus fariseilor. Remarcați că Isus nu spune că respectivii cugetau cele rele în minte, cum te-ai aștepta, ci în inimă.
"Pui de vipere, cum puteți să grăiți cele bune, odată ce sunteți răi? Căci din prisosul inimii grăiește gura.” (Matei 12, 34), a spus Isus în altă parte.
Pavel explica în scrisoarea către Romani că simte în el o luptă între două legi, legea minții – care îl împinge să facă binele – și legea inimii/cărnii – care-l face să săvârșească răul pe care nu-l dorește –.
Tocmai pentru că inima este atât de vulnerabilă, încă din Vechiul Testament (cca 1250 iCr.) Dumnezeu a dat Legea, ca poporul să se raporteze la ceva scris și concret, care e în afară persoanei și la care toată lumea se poate raporta în mod egal.

Un om politic trebuie să se ghideze după lege și rațiune, nu după propria sa inima. Când un om politic ia decizii după inima sa și nu după rațiune, aduce nenorocire propriului său popor.
Cel mai recent exemplu este Venezuela, unde oamenii mor de foame pt că Hugo Chavez a instaurat socialismul, care are un mesaj ce dă bine la inimă, dar care rațional și empiric (bazat pe experiențele anterioare) îți arată că nu lucrează.
Apoi, evaluarea unui om politic se face după cele ce a făcut, nu după cât de onest spune că a fost. Cum poți măsura, cuantifica onestitatea unui om politic?
Iar ca să vedeți cât de "onești” sunt Cioloș și cei din conducerea PNL, după ce spun că România nu are nevoie de lideri mesianici, PNL îl prezintă pe Cioloș ca salvatorul României, deși acesta nu candidează.

Democrația nu e perfectă, dar e cea mai bună formă de guvernământ până în acest moment. Baza democrație este votul.
Când un om vrea doar să conducă într-o democrație numai pe bază de numire, fără să participe în alegeri și să fie validat prin vot, e un semn că omul respectiv desconsideră democrația.
"Pentru mine România guvernată cu bun simț înseamnă România guvernată prin asumarea propriei conștiințe", a spus Cioloș", susține Terhes pe contul său de Facebook.
 
În finalul postării, preotul român din SUA desființează și oferta electorală a PNL, care e de domeniul psihiatriei:

"Oferta electorală a PNl-ului este de domeniul psihiatriei: votați-ne pe noi ca să-l propunem pe Cioloș premier, care nu candidează și nici măcar nu e în PNL, dar care dacă devine premier va guverna după propria conștiință, nu după un program politic asumat ori propus de partid. Atunci de ce să votezi cu PNL?

Cei de la conducerea PNL chiar au nevoie de terapie. În grup".