ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă seria deciziilor discutabile luate de Klaus Iohannis. Presedintele l-a trimis  ambasador în Danemarca pe Mihai Alexandru Grădinar, fiul lui Ilie Grădinar, care a condus o companie aflată în subordinea Primăriei Sibiu, în mandatul de edil-șef al lui Klaus Iohannis.

Mihai Alexandru Grădinar va fi ambasador în Danemarca și Islanda. De-a lungul timpului, acesta a mai activat și la ambasada României din Viena.

Acum mai mulți ani, întrebat de ziariștii sibieni de ce cununia sa civilă a fost oficiată chiar de primarul Klaus Iohannis, într-un nou sediu al Primăriei, Mihai Grădinar a spus: „Nu stiu de ce s-a facut cununia în Primăria nouă. Domnul Iohannis a organizat evenimentul acolo, el a oficiat și ceremonia. Suntem prieteni buni, de familie”.

Presa a mai consemnat că a fost prima cununie civilă oficiată de primarul Iohannis în noul sediu.

Mihai Grădinar are, potrivit unei declaratii de avere din 2015, o locuintă în Sibiu și una în București, un depozit de 254.000 de lei și unul de 4.500 euro.

Tatăl lui Mihai Grădinar, Ilie Grădinar, era cotat în Topul Forbes din 2011 cu o avere estimată la 7-8 milioane de euro. Ilie Grădinar a activat tot timpul sub aripa protectoare a lui Iohannis. A fost director general la SC Energie Termica SA, iar în 2014 era membru în Consiliul de Administrație al SC Piețe Sibiu SA, companii aflate în subordinea Primăriei Sibiu.

Acesta a mai deținut și Complexul Turistic Balnear Ocna Sibiului pe care l-a vândut în 2011 pentru circa 90 de milioane de euro.

Aceasta nu este singura numire controversată a președintelui pentru funcția de ambasador al României. Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale a plecat de la Cotroceni direct la Londra.