ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă dimineață, doi oameni s-au luat la bătaie în Piața Victoriei, în timpul protestelor legate de amplasarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei.

Incidentul a avut loc chiar în fața sediului Guvernului, la o zi după românii au celebrat Ziua Națională.

Un manifestat de 43 de ani l-a interpelat pe stradă pe bătrânul de 71 de ani, filmându-l, la care pensionarul a reacționat cu o înjurătură. Protestatarul a continuat să-l urmărească pe stradă pe bătrân, cerându-i „să vorbească cu el”, după ce în prealabil l-a făcut „comunist nesimțit”.
 
Bătrânul a reacționat, aruncând rucsacul între protestatar, iar acesta i-a dat un pumn în față pensionarului. Manifestantul a lovit cu un box, umplându-i fața de sânge pensionarului.

Forțele de ordine au intervenit rapid și l-au pus la pământ pe bărbatul de 43 de ani.

„Eu am văzut doar riposta manifestantului. Bărbatul l-a lovit tare cu pumnul în față pe bătrân, care a căzut lemn pe spate. Mi-a fost teamă că s-a lovit la cap”, spune unul dintre protestatarii din Piața Victoriei. 

Bărbatul agresat se numește Nicolae Tiurbe și este medic imunolog, specializat pe medicină nucleară. Numele acestuia apare și în cercetări publicate pe site-ul Academiei Române, după cum anunță jurnalista Ana Maria Roman. 

Iată filmul evenimentelor:

Protestatarul se duce și-l întreabă pe omul cu rucsac în spate, care tocmai terminase de discutat cu jandarmii: „Ce părere  aveți despre ce se întâmplă aicea?”.

La care trecătorul îi răspunde: „Mă piș pe ăștia care se întâmplă aicea! Și pe tine mă piș”.

Sandi Matei replică: „Comunistule, de ce vorbești așa, nesimțitule?!”.

Bătrânul se întoarce cu spatele și se îndepărtează. Sandi Matei îl urmărește și îl filmează în continuare. Omul merge pe trotuarul din fața clădirii Guvernului și înjură repetat și variat: „Du-te, mă, în p… mea”… ”Jigodie!”

Sandi Matei filmează și, după încă un set de înjurături, spune: „Iată cum vorbesc pesediștii comuniști!”.

În acel moment, omul se întoarce, își ia un elan scurt și-l lovește cu rucsacul, ultima secvență surprinsă de telefon.

„M-am ferit și m-a lovit în umărul stâng. Telefonul mi-a căzut pe jos”, explică Sandi Matei pentru gsp.ro

Poliția Capitalei susține că nu s-a deschis niciun dosar în acest caz.
 

Incident Piața Victoriei from Gazeta Sporturilor on Vimeo.