ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O simulare a votului pentru președinția Parlamentului European realizată de VoteWatch și prezentată de Euractiv arată că primul român care candidează la această funcție, europarlamentatul Laurențiu Rebega, ar obține 60 de voturi, cu mult peste voturile Grupului Europa Națiunilor și Libertății care îl susține. Rebega s-ar situa astfel pe locul 5 în primul tur de scrutin, cu un număr de voturi important pentru turul doi în care cursa dintre socialiști și populari se anunță strânsă.

Astfel, Antonio Tajani, candidatul PPE are 216 voturi în aceeași simulare iar Gianni Pittella, candidatul S&D are 192 de voturi. Potrivit aceleiași simulări, Tajani va câștiga aceste alegeri și va fi noul președinte al Parlamentului European numai dacă vor participa toți europarlamentarii, rolul voturilor acordate lui Laurențiu Rebega jucând un rol important în configurația finală, informează Știripesurse.

Potrivit articolului, Tajani va câștiga doar dacă va avea de partea sa voturile euroscepticilor, printre care se numără și grupul ENF reprezentat de Laurențiu Rebega. Așadar, nu doar că avem o premieră în candidatura unui român la președinția Parlamentului European, dar acesta va fi jucător în turul doi, decidând cine va conduce forul amintit pentru următorii doi ani și jumătate.

"Because we don't want to look like a filthy Romanian or something."This is Sweden's new far right, and the country's...

Posted by The Guardian on Monday, November 23, 2015

Declarație a unor tineri politicieni suedezi: Ne îmbrăcăm elegant pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos