ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Nistor, senator și președinte executiv al ALDE, i-a solicitat, în plen, șefului său de partid, Călin Popescu Tăriceanu, să-și prezinte demisia atât din funcția de președinte al Senatului, cât și din Parlament.

„A venit momentul să demonstrăm că nu toți suntem la fel. Unii membri ai Camerei superioare sunt anchetați sau au dosare penale și, din acest moment, consider că a venit momentul să demisioneze din funcțiile deținute în conducerea Senatului, să renunțe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator, pentru a se pune la dispoziția justiției (...) Domnule Călin Popescu Tăriceanu, consider că aveți datoria morală, față de România, să vă prezentați demisia din funcția de președinte al Senatului, întrucât sunteți anchetat pentru mărturie mincinoasă și pentru favorizarea infractorului”, a spus Vasile Nistor, în plenul Camerei Superioare.

Senatorul Vasile Nistor a intrat în Parlament, în 2012, sub sigla Partidului Conservator. Anterior, el a fost senator și deputat PDL (PD). Vasile Nistor este la al șaselea mandat de parlamentar.