Dezbaterile din Parlamentul României pentru votarea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR au fost foarte aprinse. Propusă pentru desemnarea ca membru al CA al Televiziunii Române, jurnalista Oana Stănciulescu a fost contestată de 28 de persoane.

Acuzele de neolegionarism și de promovarea extremei drepte au fost principalele "capete de acuzare" la adresa jurnalistei.

Senatorul Puiu Hașotti a avut o reacție extrem de originală la adresa contestatarilor Oanei Stănciulescu, recitând versuri dintr-o poezie scrisă de Radu Gyr.

Senatorul liberal Puiu Hașotti a declarat că trebuie făcută o separație foarte clară între niște opțiuni politice "greșite" pe care le-au avut unii oameni de cultură și contribuția lor la cultura țării.

”Am văzut acea scrisoare a unor intelectuali, trei sferturi dintre ei îmi sunt necunoscuți. Poate este vina mea. Doamna Oana Stănciulescu nu a vorbit din perspectiva unei laude aduse opțiunilor politice a unor oameni de cultură de mare valoare pentru România. Noi trebuie să facem o separație foarte clară în niște opțiuni politice greșite pe care le-au avut acești oameni și marea contribuție la cultura României. Și din această perspectivă a vorbit distinsa doamnă. Și a vorbit corect. Vorbeați de Radu Gyr. Nu am să intru într-o polemică, dar tot Radu Gyr a spus în poezia ”Al cui e Ardealul?/ Întreabă pădurea, câmpia și dealul./ Al nostru e pământ, din vechi pământ și sânge din latinul nostru sânge./ Un dor avem în el și cel mai sfânt și nimeni astăzi nu ni-l poate frânge”. Și asta este legionară?”, a reacționat Puiu Hașotti.

Declarația senatorului poate fi urmărită de la minutul 6:50


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews