ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Chirica, primar al Iașiului și vicepreședinte al PSD, a cerut public abrogarea Ordonanțelor de Urgență care au scos sute de mii de români în stradă. Mihai Chirica a făcut aceste declarații astăzi, după ce în noaptea precedentă 20.000 de ieșeni au protestat în Piața Unirii, informează Ziarul de Iași.

Primarul a mai spus că ministrul Iordache ar trebui să fie demis de către premier.

„Cer public demisia domnului ministru Florin Iordache, pe care îl văd singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Avem nevoie de oameni competenți, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor. Ministrul de resort este responsabil de conținutul ordonanțelor”, a declarat Chirica.

 
Vicepreședintele PSD i-a reproșat lui Liviu Dragnea că nu știe să-și aleagă oamenii și i-a transmis că greșelile trebuie corectate.

„Despre președintele Liviu Dragnea. Este un om puternic care a reușit să se organizeze într-un mod exemplar încât a putut în cele din urmă să câștige aceste alegeri într-un mod profesionist legat într-o organizație politică la fel de puternică. Ce pot să-i reproșez? Pot să-i reproșez într-un mod la fel de responsabil că nu știe să-și aleagă oamenii. Nu știe să pună oameni competenți în jurul dumnealui și nu știe să asculte de sfaturile oamenilor care contează. Eu personal nu mi-am propus să fiu președinte al PSD, eu personal îi cer domnului președinte Liviu Dragnea să corecteze greșelile comise; are puterea și are și responsabilitatea să o facă. Eu vreau ca acest partid să poată merge mai departe, să-și poate duce programul de guvernare și să poată face pace socială în acest stat”, susține Mihai Chirica.

Vicepreședintele PSD a precizat că guvernarea trebuie să rămână PSD-ALDE și a subliniat ideea că dacă s-ar ajunge la alegeri anticipate, ar fi haos.

„Nu cred că domnul Sorin Grindeanu trebuie să plece de la guvernare. Nu trebuie să creăm haos în acest stat. Nu trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Nu trebuie să manipulăm populația și să o întoarcem pe una împotriva celeilalte”, precizează primarul Chirica.

Mihai Chirica a mai spus că nu riscă să fie alungat din partid. „O excludere a mea este imposibilă. Toată conduita mea este conformă cu social-democrația”.

Despre o contramanifestație a PSD, edilul a spus că ar fi „cea mai proastă soluție”.