ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În  mai 2018,  președintele   Comisiei Europene, domnul Jean Claude Juncker,  a ținut un discurs pasional în apărarea ideologului comunismului, Karl Marx,  cu ocazia  aniversării  a 200 de ani de la nașterea acestuia (5 mai 1818),  în Biserica din Trier (edificiu ridicat de Împăratul Roman Constantin cel Mare, primul lider creștin al marelui Imperiu). Am aflat cu consternare despre acest lucru; reacțiile din presă au fost palide.

S-au  împlinit anul acesta  28 de ani  de la mineriada din 13-15 iunie 1990, când, fiind la conducerea țării   (alegerile prezidențiale și parlamentare  din 20 mai 1990 fuseseră   câștigate detașat atunci de Ion Iliescu și de FSN - 67,53 % din mandate), Ion Iliescu, președintele FSN-ului,  a chemat minerii  la București să curețe Piața Universității de protestatari  (în urma   manifestației maraton din Piața  Universitătii), în fond să intimideze opoziția. S-au  împlinit 28 de ani de la discursul  ținut de Ion Iliescu pe 14 iunie 1990, din balconul Palatului Victoria, în fața a mii de mineri (piata Victoriei era atunci cenușiu-neagră !):

Mă adresez dumneavoastră de astă dată, mulțumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care și de astă dată l-ați dat la chemarea noastră! Mulțumesc de asemenea tuturor celorlalte delegații din județe care au venit, s-au adăugat acestor forțe solidare ale muncitorimii române. Îi rugăm pe ceilalți să rămînă aici în piață. Delegația de mineri, în frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piața Universității, pe care vrem să o reocupați dumneavoastră. …

Ce vremuri mizerabile am trăit atunci. Mii de  români au părăsit țara din cauza  mineriadei.  Dar, ne vom întoarce într-o zi, și-au zis în gând! 

Au trecut 28 de ani de opinteli. Am reușit să câștigăm președinția țării de la PSD, dar  Bucureștiul este roșu, Parlamentul este  roșu.  Am intrat în NATO (2004) și în UE (2007). Și cu asta, ce-am făcut? Fără industrie, dar cu multe mall-uri în loc, au dispărut locurile de muncă. Milioane de români au părăsit și părăsesc  țara, lipsiți de speranță aici. Dar, ne vom întoarce într-o zi, și-au zis în gând! 
 
La 9 iunie 2018, în an centenar,  având majoritate în parlament, Liviu Dragnea, președintele PSD-ului, continuatorul FSN-ului de acum 28 de ani, a chemat pesedeii la București, la miting, să "curețe țara de mizeria împrăștiată de șobolani”, în fond să intimideze procurorii antimafia, președintele țării  și opoziția. Discursul ținut de Liviu Dragnea în  fața a mii de pesedei  (piata Victoriei a fost acum albă) a sunat  amenințător:

„Vreau să vă salut cu respect și admirație, pe cei care ați venit astăzi alături de noi, membri de partid, dar și oameni care nu fac parte din niciun partid, dar care au speranța și credința că vom trăi într-o țară mai bună și că vocea lor trebuie auzită împotriva propagandei securiste. … Dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a sfârșit și vor continua să-și bată joc de drepturile și libertățile acestui popor, vom veni mai mulți și nu vom mai pleca! Mergem până la capăt! …”

A sunat  și foarte cinic, batjocoritor. Adică  tocmai cei din cauza cărora  au pierit "speranța și credința că vom trăi într-o țară mai bună” acuză pe alții? Hoțul strigă „Hoțul”? De ce au făcut asta? Au spus-o deja, „pentru că putem”.
În bălteala puturoasă care s-a lăsat peste țară, nu a fost nicio reacție la acest atac al PSD-ului. Reacția a venit, nesperat,  de la românii din diaspora, care au organizat un contraatac, adică  o mare adunare populară la București, tot în Piața Victoriei, pe 10 august. Au promis că se vor întoarce într-o zi și se țin de cuvânt.   Mii de români din afara granițelor vor veni simultan  la București, pentru a se uni cu cei din țară, ca să  ceară răspicat PSD-ului să  nu-și mai bată joc de drepturile și libertățile acestui popor. O renaștere majoră este necesară! 
Unirea de la București, pe  10 august 2018, este cel mai frumos omagiu adus unirii de la Alba Iulia,  pe 1 decembrie 1918. Dă Doamne să țină -  românii din afară  să vină acasă definitiv,  căci familiile lor și noi toți avem  mare nevoie de ei !