ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul american Ron Johnson este anchetat pentru acte de corupţie de aproximativ 10 milioane de dolari. Acesta s-a remarcat în ţara noastră şi după ce şi-a declarat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi ca şefă a DNA. 

„Când am fost în România alături de senatorul Murphy am întâlnit-o pe acea femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, iar ca ambasador sper că vă veți asigura că va fi sprijinită de guvernul român... România are în continuare o problemă serioasă cu corupția, în Uniunea Europeană este clasată pe ultimele locuri din punctul de vedere al țărilor afectate de corupție și impactul pe care îl are aceasta mediului de afaceri... Din cauza corupției, așa cum am spus în introducere și cum ați constatat și dumneavoastră la prima mână, au luat naștere instituții foarte puternice și curajoase, care au un palmares impresionat din punctul de vedere al urmăririi corupției la nivel regional și național”, declarase Ron Johnson.

Senatorul american este acuzat de acte de corupţie în campania electorală, de către organizaţia „The American Democracy Legal Fund”, care este una dintre structurile cele mai puternice ale societăţii civile. Aceasta se preocupă de analizarea felului în care se desfăşoară campaniile electorale în America, în speţă partea financiară.
Pe 9 iulie 2015, „The American Democracy Legal Fund” a depus o plângere la Federal Election Commission, echivalentul Biroului Electoral Central (BEC) din România, în care Ron Johnson este acuzat că şi-a finanţat ilegal campania electorală cu 10 milioane de dolari. 

„Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pușcăria, potrivit presei americane. Concret, Johnson, care înainte de a fi senator a deținut conducerea companiei americane Pacur LLC, s-a împrumutat pe el însuși cu peste nouă milioane de dolari, în campanie; după alegere, el a primit 10 milioane de dolari din partea firmei Pacur, deghizați în forma unui bonus, la despărțirea de firmă. Numai că bonusul de 10 milioane de dolari acordat senatorului, de acum, Ron Johnson, a fost decis și aprobat de președintele Pacur…Ron Johnson, fapt recunoscut de politician. American Democracy arată, în plîngerea sa, că plata celor 10 milioane de dolari este, de fapt, o contribuție de campanie ilegală, după regulile federale, din partea unei companii private, senatorul Johnson fiind acuzat de încălcarea legislației, drept pentru care se cere o anchetă urgentă din partea FEC, pentru clarificarea lucrurilor”, notează site-ul InPolitics.ro.