ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gelu Voican Voiculescu, un apropiat al fostului președinte Ion Iliescu, a fost ales director al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, instituție subordonată Senatului României, anunță Realitatea TV și Adevărul.

Voiculescu îl înlocuiește în funcția de director al Institutului Revoluției pe Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara, al cărui mandat de director urma să expire, în mod normal, în anul 2019.

Voiculescu este un personaj extrem de controversat, fiind inculpat în cele mai mari dosare de după 1989: dosarul Revoluției și dosarul Mineriadei.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a cerut președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale față de Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Revoluției, în legătură cu săvârșirea infracțiunii contra umanității, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Gelu Voican Voiculescu este inculpat în dosarul Mineriadei din iunie 1990, alături de Ion Iliescu, Petre Roman și Virgil Măgureanu. La acel moment, Ion Iliescu era președinte al României, Petre Roman era premier, Voiculescu era vicepremier, iar Măgureanu era director al SRI.