ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România TV a publicat o înregistrate cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, chiar înainte ca acesta să fie condamnat definitiv. Dragnea acuza presiunile care s-au făcut asupra procurorilor și miza uriașă pentru ca fostul lider al PSD să fie aruncat după gratii, informează Evenimentul Zilei.

Iată transcrierea înregistrării, care pare să fie formată din mai multe părți:

„O să spun ceva și o să mă certe mulți. Nu prea mai am așteptări de la acest recurs. Adică nu mai am încredere că cel puțin în ce mă privește și nu numai justiția este oarbă. Nu mai am încredere. Am fost întrebat de avocați dacă sunt dispus să plătesc o treime din prejudiciu. Și am spus că nu. Cu orice risc chiar dacă merg la pușcărie, nu pot să-mi bat joc de mine. Cred că era vorba de vreo 30 de mii de lei. Și dacă e vorba de un leu. De ce să-l plătesc dacă sunt nevinovat. Înseamnă că tot ce spun e minciună. N-am de ce să cedez. Au încercat să faca orice să mă bage în pușcărie.

Ăsta e visul lui Iohannis și principala sarcină dată slugilor lui. Au încercat să dezbine partidul au convins o mână de oameni să plece din PSD să facă un partiduleț, doar destabilizează partidul, majoritatea și pică Guvernul. Păi cum să cedez? cum să cedez? Numai Iohannis poate să dea protecție din partea SRI, a procuraturii, a SPP chiar și din partea altor forțe. Iohannis a autorizat tot. Au cizma pe grumaz de la Iohannis prin oamenii lui. E simplu. E dur. treziți-vă. E mai rău decât era Băsescu.

Mie nu mi-e frică de pușcărie. Dar problema nu sunt eu. Sigur că s-a personalizat, am fost demonizat, vopsit în culorile Iadului ca să fie totuși de bon ton ca eu să fiu executat. Am dispărut eu, nu că sunt de neînlocuit, dar tulburarea din partid și temerile care reapar fac din determinarea partidului și a coalițiilor și a altor instituții să se diminueze și atunci se pregătește o restaurație mult mai dură decât până acum. Vor să construiască un nou sistem care să fie mult mai ermetic și care să nu mai poată fi rupt niciodata. Si le-am mai spus ceva dragilor mei colegi și am o întrebare la care nici acum nu au răspuns: zic de ce ați vrut voi să vă pătați mâinile, de ce nu ați așteptat să mă execute ei că vor să mă bage în pușcărie pe repede înainte, cu termen dat la 3 săptămâni de zile, cu un complet făcut prin încălcarea legii. DNA-ul a intrat în panică, e agitat. De ce sunt agitați? au în grafic ceva? Un grfic cu date, când tb. executat unul sa ualtul? au hotărât ei că pt. mine și pt. Darius tb. să se ia termenele mai aproape. De ce? au explicat motivul? Astfel de cereri se depun în situații excepțioale. E mult prea pe față asta îmi arată mie că nu mai țin cont de nimic ... totul e pe față.

Oamenii condamnați pe nedrept care stau în pușcărie, condamnați nelegal, dosarele care probabil sunt iar în laboratoare, pe nimic, dar având denunțători ide profesie și oamenii șantajabili ca să spună ce trebuie mai agățăm pe cineva .  Și atunci, politicieni, oameni de afaceri oameni simpli care nu știu că sunt băgați într-un dosar și care acuma spun domle nu e chiar așa cum spun unii”