ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bună și tărăgăneala asta la ceva! Mai dai peste câte o probă de caracter, mai afli că KW/oră e o unitate de măsură deloc obligatorie în unele contexte, mai apar în văzul lumii lucrușoare nu tocmai trâmbițate în restul timpului...Cum ar fi faptul că certificarea în cazul funcțiilor foarte importante din stat se face, de o vreme încoace, numai cu „ok”-ul dat și de structuri din afara țării.

Ce o fi atât de greu în a permite instalarea unui guvern ce are în spate o majoritate incontestabilă, obținută prin vot, în mod democratic? Mai ales într-o perioadă atât de tulbure, în care avem nevoie de stabilitate și implicit de un guvern care să se așeze la conducerea acestei țări, ca de aer?

În cazul lui Grindeanu, ce o mai fi? Că a preluat organizația județeană a PSD, a scuturat-o de figuri îndoielnice, și-a construit o echipă tânără și a câștigat alegerile într-un fief anti-PSD, cum erau Timișul și Timișoara? Că are un bunic care și-a apărat țara de bolșevici, suportând pentru asta niște ani de detenție după gratiile lor? Că se apropie conceptual de social-democrația de tip scandinav, fiind totodată un tip căruia nu-i e rușine să spună pe față că e patriot? Pe aia cu luna jumate de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică în cadrul Academiei Naționale de Informații, m-ar umfla râsul-plânsul s-o aud invocată. La fel, în cazul în care un curs de perfecționare în securitate, diplomație și politică externă  la Institutul Diplomatic Român s-ar dovedi a fi meteahnă…  

Situația e penibilă. Singura chestie care mă poate face să șterg acest considerent va fi o ieșire în public mai lungă de 55 de secunde, lipsită de sictir și neapărat conținând explicații, motive, argumente. Valide. De bun simț. Că nu suntem slugi. Iar un președinte are atât obligații legale cât și morale. Și tocmai ce poporul și-a exprimat suveranitatea iar acum așteaptă să o recunoască și președintele...

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.
(2) Nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

PS: Vacanță plăcută, domnule președinte...