ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După summitul NATO de la Varșovia, Europa de Est pare să devină centrul manevrelor tactice între Alianța Nord-Atlantică și Rusia. Suplimentarea prezenței militare NATO va fi cu siguranță urmată de măsuri similare ale Moscovei.

Triumfalismul autorităților române, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, care s-au întors de la summit-ul NATO de la Varșovia a fost dezbătut de analistul Valentin Stan.

Conform declarațiilor șefului statului, NATO și-ar fi însușit toate propunerile României.

"Dacă te iei după Iohannis, toate virgulele documentului summit-ului de la Varșovia le-am pus noi”, a spus analistul Valentin Stan la B1 TV.

"Trebuie să fii nebun la cap să crezi că în Marea Neagră, acolo unde rușii crează tensiune de tipul a ceea ce vedem în Crimeea și Ucraina, o să asiști la o aglomerare de forțe NATO doar în măsură să escaladeze o situație deja suficient de tensionată”, completează analistul.

Valentin Stan amintește despre scandalul dintre Turcia și Rusia, dar și despre refuizul bulgarilor de a crea o flotă comună cu Bucureștiul.

"Turcii nu vor să ne jignească, au o relație bună cu noi, nu ne-au spu-o direct în față <>. În schimb, bulgarii ne-au zis-o. (…) Ce au rușii în Crimeea, face inutilă orice aglomerare de nimic în Marea Neagră. (...) Rușii au tot ca să stăpânească planeta din toate colțurile”, a mai spus analistul.

Potrivit lui Stan, miza cu Marea Neagră e că noi "vrem să fim mai importanți decât suntem”.

"Suntem atât de penibili, incompetenți și cu indicele de inteligență mai scăzut decât limita de viteză în localități, încât avem impresia că putem să ne echilibrăm cu alții care sunt super buni, deștepți, geniali”, a concluzionat acesta.