ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi plină pentru DNA, instituție la care s-au prezentat Valeriu Zgonea, Mădălin Voicu și Crin Antonescu, cei trei fiind audiați pentru cazuri diferite, anunță Agerpres.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a prezentat pentru a fi audiat într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost citat la DNA în calitate de martor în dosarul în care este cercetată Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Potrivit DNA, Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic", arată DNA.

Și deputatul Mădălin Voicu s-a prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, fiind citat în dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

Potrivit unor surse judiciare, Mădălin Voicu a fost citat în legătură cu sechestrul impus pe bunurile sale. Tot la DNA a fost citată și soția acestuia.

La 1 martie procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, dar și a altor inculpați din dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

În cazul lui Mădălin Voicu, procurorii au dispus sechestru asigurator și popriri asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de peste 411.000 lei, iar pentru Carmen Olteanu — până la concurența sumei de peste 194.000 lei.

"Măsura asiguratorie a fost dispusă avându-se în vedere necesitatea de a evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor mobile și imobile de către persoanele sus-menționate, pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârșirea infracțiunilor", precizează DNA.

Crin Antonescu și soția sa au fost citați, vineri, la DNA Ploiești pentru a fi audiați în calitate de martori în legătură cu achiziționarea unui apartament la un preț subevaluat de la fiul fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu.

Senatorul PNL a declarat, la ieșirea de la DNA Ploiești, că nici el, nici soția sa, eurodeputatul Adina Vălean, nu au comis nicio ilegalitate, punctând că audierea a avut legătură cu denunțul formulat de Alina Petre.

"Am avut o întâlnire absolut normală, în parametri legali. (...) Eu, față de această situație, față de conținutul denunțului în sine am făcut declarații publice, nu am de gând să le mai repet aici. Tot ce pot spune este: s-a petrecut un fapt normal. (...) Nici eu, nici soția mea nu am comis vreodată nici cea mai mică ilegalitate. Asta este clar", a declarat Crin Antonescu.

Fosta noră a lui Măgureanu, Alina Petre, ar fi depus un denunț la DNA în care arăta că Antonescu și soția sa, europarlamentarul Alina Vălean, au achiziționat un apartament de lux la jumătate din prețul său de piață, diferența fiind achitată de compania Romprest, prin achiziționarea, în același imobil, a unui apartament la un preț supraevaluat.