ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Valeriu Ștefan Zgonea s-a născut în data de 3 septembrie 1967, la Craiova. Realizările profesionale ale părinților săi l-au inspirat pe Valeriu să urmeze o carieră publică”, se spune în autobiografia deputatului, postată pe www.vzgonea.ro. Site-ul a fost șters în vara lui 2012, însă în online nimic nu se pierde, totul poate fi recuperat cu web arhive. 
 „Valeriu a urmat cursurile Colegiului «Frații Buzești» din Craiova în perioada 1981-1985. Anii de liceu reprezintă o perioadă frumoasă din viața sa și astăzi continuând să fie interesat de activitatea care se desfășoară la colegiu (n.r. - ?!). A fost admis la Facultatea de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Institutului de Construcții din București.” Apoi, Zgonea a avut nevoie de 8 ani ca să termine facultatea... Ȋn CV-ul oficial de pe pagina Camerei Deputaților ni se spune că el a urmat cursurile  în perioada 1985 – 1993.   

„Ȋncepând cu anul 1986 Valeriu s-a angajat ca muncitor, urmând și cursurile Facultatii de Constructii, la seral”, scrie pe site-ul www.vzgonea.ro. Având în vedere că durata cursurilor serale este de 5 ani, este evident că actualul președinte al Camerei Deputaților a repetat trei dintre ei...

După ce, într-un final apoteotic, a reușit să termine facultatea, „în perioada 1993 - 2000 Valeriu a urcat treptele profesionale ocupând funcțiile de inginer stagiar, șef district linii și apoi de revizor regional de Siguranța Circulației în cadrul Regionalei Căi Ferate Craiova”, se menționează în biografia sa. 

Cum a ajuns el de la Regionala CFR Craiova în biroul din Camera Deputaților?! „Ȋn data de 30 aprilie 1996, la 4 ani de la constituirea Partidului Democrației Sociale din România, Valeriu a devenit membru P.D.S.R. (din iunie 2001 P.S.D.). Ȋn perioada 1997-1999 Valeriu a fost membru al Biroului Executiv Central al P.D.S.R., vicepreședinte la nivel național al Organizației de Tineret a P.D.S.R. și președinte al Organizației de Tineret P.D.S.R. Dolj.” 

Carnetul de partid e însă doar o condiție necesară, nu și suficientă, pentru o carieră politică fulminantă. „Ȋn ianuarie 2001, Valeriu a participat la Programul privind studiul comunicării politice și al relațiilor media, organizat la Washington de Institutul National Democratic al Ministerului Afacerilor Externe. Ȋn aceeași perioadă a urmat cursul de negociere organizat de Institutul Păcii din S.U.A. Ȋn luna martie a anului 2001, Valeriu a urmat cursurile A.C.Y.P.L. (American Council of Youth Political Leaders). Ȋn august 2001 Valeriu a fost bursier al Universității din Amsterdam, urmând celebrul curs al profesorului Phil Nobel intitulat «Internetul si Politica»”, se spune în biografia de pe pagina www.vzgonea.ro. 



Cursurile în SUA, după ce ai repetat trei ani la seralul de la construcții, pot ajuta în ascensiunea politică. Dar, din nou, ele sunt o condiție necesară, nu și suficientă. Pentru că mai trebuie să dovedești și că ești un bun practician! Prin urmare, Zgonea și-a dedicat timpul liber activităților civice. Mai exact, educației contraceptive și sexuale. „La initiațiva sa s-a înființat filiala din Dolj a Fundației S.E.C.S.”, iar el „a devenit vicepreședinte al Fundației S.E.C.S. Dolj (Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală)”, se spune în biografia sa. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat în perioada 1999 – 2001 când, la 31 de anișori, Zgonea era ales președinte al Organizației de Tineret a P.D.S.R..

Ȋn 1999, fundația SECS „a devenit principalul promotor al integrării serviciilor de planificare familială în asistența primară și a extins programul de creștere a accesului populației la servicii de planificare familiala în alte județe, cu sprijinul tehnic și financiar al USAID și UNFPA”, conform www.secs.ro.

Ȋn 2001, SECS a lansat site-ul www.sexdex.ro, care promovează introducerea educației sexuale în școli. „Cei aproximativ 1.5 miliarde de tineri născuți în 1994, generația ICPD, împlinesc anul acesta 15 ani. Ei formează cea mai mare cohortă de oameni tineri care au existat vreodată pe pământ. Acești tineri au dreptul fundamental de a beneficia de informații și servicii de calitate despre sexualitate și sănătatea reproducerii”, susține SECS pe această pagină online. La acest moment, cele mai populare postări ale site-ului frecventat de minori sunt „a face sex pentru prima dată”, „povestea bubițelor pe penis”, „sexul oral la bărbați”, „ejacularea precoce” și „sexul oral la femei”.
 


Probabil că mulți apreciază inițiativa lui Zgonea de a împărți prezervative. Ȋnsă civismul lui are rădăcini adânci și reverberează și în zilele noastre. Povestește Remus Cernea, în expunerea de motive a proiectului de lege privind parteneriatul civil: „Conferința «Importanța recunoașterii parteneriatului civil și a drepturilor persoanelor LGBT în România» a fost organizată de către Camera Deputaților prin comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale și s-a desfășurat luni, 29 februarie 2016, începând cu ora 12:00, la sala «Drepturilor omului» din Palatul Parlamentului.

Au luat cuvântul parlamentari, ambasadori și reprezentanți ai ambasadelor SUA (Dean Thomson (sic!), Ȋnsărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA), Olandei (ambasadoarea Stella Ronner - Grubacic), Finlandei, Germaniei, Marii Britanii, Suediei, Spaniei, Canadei, personalități publice, membri ai unor ong-uri pentru a susține necesitatea adoptării unei legislații prin care să fie recunoscut parteneriatul civil atât pentru cupluri formate din persoane heterosexuale, cât și pentru cupluri formate din persoane de același sex.

Deși inițial Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins desfășurarea evenimenului, ulterior, la intervenția președintelui Valeriu Zgonea care le-a explicat colegilor că organizarea unei astfel de conferințe este perfect regulamentară și că afirmarea unor opinii în această privință nu poate fi oprită, sala «Drepturilor Omului» a fost acordată iar evenimentul a putut avea loc. Simpla desfășurare a conferinței organizate de către Parlamentul României reprezintă în sine un nou pas înainte”, conchide Cernea.     
Nu e vorba doar despre împărțit prezervative. E vorba de împărțirea acelorași principii. Și abia acum putem înțelege de ce Zgonea, fost revizor în cadrul Regionalei CFR Craiova, dar și fost coleg cu Mihai Viteazul și actualmente Zorro în fantasmele sale, este atât de important și pentru Hans Klemm, dar și pentru agenda SUA.  

Embed: